Renault Clio TCe 90 Dynamique Energy Stop&Start

Renault, Testi

Včasih so znamko Renault poznali po Katrci, nato po Petki in zadnje obdobje po modelu Clio, ki je minulo jesen v Slovenijo zapeljal že v svoji četrti generaciji.

Včasih so znamko Renault poznali predvsem po Katrci, nato po Petki in zadnje obdobje po modelu Clio, ki je minulo jesen v Slovenijo zapeljal že v svoji četrti generaciji.

Svež, dinamičen - to je novi Clio IV.

Svež, dinamičen – to je novi Clio IV.

Avtomobil, ki je za nas še toliko bolj pomemben, saj so ga dolga leta proizvajali v Sloveniji, je z novo – že četrto – generacijo postal povsem drugačen avtomobil. Odkrito lahko zapišem, da je naredil ne le korak, ampak skok naprej. V merah, prostornosti in predvsem v dizajnu. Povsem nasprotno s tretjo generacijo ima novi Renault Clio sedaj zglajene robove, ki so nekoliko povzeti po večjem modelu Megane, a hkrati nakazujejo linije tudi že na prihodnje modele te znamke. Že novi Captur, ki se je pričel prodajati pred nekaj tedni, je smiselno oblikovno nadaljevanje novega Clia.

Prednja udobna klasična sedeža.

Prednja udobna klasična sedeža.

V notranjosti so se Renaultovi oblikovalci posluževali naravnih organskih oblik okoli voznikovega prostora na kar nakazuje nova osrednja armaturna plošča z velikim zaslonom občutljivim na dotik. Da, da, Clio se ponaša s “tabličnim” računalnikom, kakor je to moderno reči v teh časih. Sedenje za volanskim obročem je dobro, preglednost naprej tudi, le pri merilnikih se lahko zatakne, da je berljivost slabša, če se vanje upre sonce. Voznik ima sicer vse gumbe na dosegu roke, malce le zmoti dejstvo, da gumbi za tempomat na volanskem obroču niso osvetljeni. No, po daljši uporabi se voznik itak nauči kje so postavljeni in čemu so na voljo, kot tudi privadi malce slabše preglednosti nazaj – to lahko tudi uspešno rešijo parkirni senzorji. Na zadnji klopi se sedi po občutku malenkost bolje kot v tretji generaciji, medtem ko prtljažnik ponuja več kot dovolj prostora za ta velikostni razred avtomobila. Žal pa se le tretjinsko podre naslonjalo zadnje klopi in pri čemer ostane še stopnica. Pogrešal sem še kakšno električno vtičnico ali za dame, ki rade nakupujejo, bolj priročno kljuko za vrečke. Mogoče pa to lahko pričakujemo pri ‘faceliftu’, kdo ve.

renault clio IV 2013 test renault clio IV 2013 test renault clio IV 2013 test renault clio IV 2013 test prtljažnik

Pod motornim pokrovom testnega Clia se je skrival simpatični majhni, komaj 0,9-litra velik pogonski agregat TCe podkrepljen s turbinskim polnilnikom, ki zagotavlja 67 kW moči. Ne prekipeva ravno od moči, vendar ga bodo vzljubili tisti, ki jim je v prvi vrsti pomembna ekonomičnost. Povprečna poraba na testu se je zaustavila pri slabih šestih litrih 95-oktanskega bencina na sto prevoženih kilometrov. Z malce lažjo desno bi bila poraba lahko še malenkost nižja. Kljub petim prestavam se tudi dobro počuti na avtocestah, vendar ima najraje hitrosti tja do 100 km/h – pri takšni konstantni vožnji lahko porabi okoli 4,9 l/100 km. Pri motorju velja omeniti, da ima zgolj tri valje, zaradi česar oddaja drugačen zvok, kot smo ga vajeni pri štirivaljnikih. Najbolj se to opazi v prostem teku ali pri višjih avtocestnih hitrostih, ko ga poženemo v zgornje dosegljive obrate.

renault clio IV 2013 test spredaj

V primerjavi s prejšnjo generacijo je novi Clio mehkejši, v zavojih se nekoliko več nagiba s čimer ponuja tudi udobnejšo vožnjo. Volanski obroč je ravno prav neposreden, da ga je lahko krmariti tudi pri hitrejši, ostrejši vožnji.

Clio je vsekakor avto vreden nakupa, če iščete v tem velikostnem rangu vozil. Konkurenca so mu Volkswagen Polo, Fiat Punto, Peugeot 208, Citroen C3, Toyota Yaris in podobni.

Nastja, ženski komentar o vozilu Renault Clio IV.:

“Navdušil me je s sodobno oblikovano zunanjostjo in se prav nič ne čudim, zakaj je novih Cliov na cesti tako veliko. Tiste horizontalne dnevne luči poleg povečanega znaka Renault… Mmmm… Avto je narejen za občudovanje.

Moram reči, da me je pri tem avtomobilu presenetil hrup, ki je nastal, ko sem zapeljala po slabši cesti oziroma čez ležeče policaje. Sem imela le smolo in naletela na primerek z napakico v podvozju? Hmm… Naj pokomentiram še Cliotovo žejo: Poraba goriva je pri mojem načinu vožnje zadovoljiva. Sem pričakovala, da bo nekoliko nižja. Mogoče je kriv ta mini motor (0,9-litrski) in izbira moje destinacije (večinoma vožnja po hribih z večjim naklonom navzgor).

Če primerjam vožnjo Clia z vožnjo njegovega večjega žlahtnika Megana, moram reči, da se Megane veliko bolje pelje.”

renault clio test 2013

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Renault Clio IV. si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.
_______
Podatki:

Motor / menjalnik: 0.9, turbobencinski (67 kW/90 KM, 135 Nm) / 5-st. ročni
Poraba po ECE: 5,5 / 3,9 / 4,5 (CO2: 104 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 182 km/h / 12,2 sekund
Dolžina / širina / višina: 4062 / 1732 / 1448 mm
Medosna razdalja: 2589 mm
Teža: 1084 kg
Posoda za gorivo: 45 l
Št. sedežev: 5
Prtljažnik: 300 – 1146 l

Osnovna cena (1.2, Authentique): 10.990 EUR
Osnovna cena testnega vozila: 14.190 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 15.290 EUR
(dodatna oprema: naslon za roke z odlagalnim mestom, sistem za pomoč pri vzvratnem parkiranju, kartografija celotne Evrope, rezervno kolo, kovinska barva – posebna, “Paket LOOK – Krom, zunanji ogledali, stranski letvici in obloga zadnjega odbijača v sijaj črni barvi + kromiran del stranske letvice, prednji okrasni letvici in letvica na zadnjih vratih)


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine