Novo doma: Renault Captur

Aktualno, Novosti

Zgodba je preprosta – Slovenci smo nori na Clia in hkrati postajamo vedno bolj nori tudi na terence. Sploh tiste majhne in stilske, ki imajo s terenci skupen zgodlj izgled.

Novi Renault Captur je na voljo z dvobarvno karoserijo

Zgodba je preprosta – Slovenci smo nori na Clia in hkrati postajamo vedno bolj nori tudi na terence. Sploh tiste majhne in stilske, ki imajo s terenci skupen zgodlj izgled. Ko novega Clia postavimo na podvozje, ki je bolj oddaljeno od tal, ga opremimo z izrazitejšimi blatniki in terenskimi dodatki, dobimo novi Renault Captur. Avtomobil, ki si tehniko deli s Cliom in ima terenski značaj. Zmagovita kombinacija?

Pri Renaultu pravijo, da je novi Captur kompakten in neagresiven križanec izrazito praktičnega duha. Je avtomobil s pristnimi geni Renaulta in pravi križanec za uživanje življenja. Sledi filozofiji ustvarjanja novih avtomobilskih razredov in združuje značaja ter čvrstosti športnega terenca, notranje prostornosti in uporabnosti enoprostorcev ter dinamičnosti in voznega udobja družinske kombi-limuzine. Vizualno Captur sledi novemu oblikovalskemu slogu Renaulta, ki ga je pričel Clio.

Kompaktne mere in terenski izgled

Renault Captur je urbani križanec toplega in prijaznega videza. Kompaktne zunanje mere (4,12 m x 1,77 m x 1,57 m), velika platišča (na voljo 16 ali 17 palčna) in odmik od tal kar 20 centimetrov napovedujejo  športnega terenca kompaktnih mer. Avtomobil na cesti izgleda veliko večji, kot bi lahko sodili po njegovih zunanjih merah. Zaščitne obrobe pragov varujejo prej pred pred mestnimi praskami, kot pred praskami, ki bi jih pridobili zaradi boja s terenom. Zaradi deljenih zadnjih luči je odprtina prtljažnika široka. 

Novi Renault Captur je na voljo z dvobarvno karoserijo

Novi Renault Captur je na voljo z dvobarvno karoserijo

Osebni pristop pri nakupu

Kupci lahko razne prilagoditve svojemu okusu in željam izbirajo med različnimi paketi opreme, ki ponujajo skladnost motivov za zunanjost in notranjost. Ponudba teh dodatkov je zasnovana okrog treh glavnih motivov, ki izhajajo vsak iz svoje posebne teme: “Arizona” iz pustolovščin, “Azur” iz elegantnosti in  “Manhattan” iz urbanega življenjskega sloga. Captur je ustvarjen, da ga kupci sestavijo po svojih željah. Tako lahko izberejo dvobarvno karoserijo za kontrast med streho, prednjima stebričkoma in ohišjema zunanjih ogledal na eni in preostalo karoserijo na drugi strani, na voljo so različne barvne kombinacije za okrasne obrobe maske, ohišja meglenk, spodnjih zaščitnih letev na vratih in na vratih prtljažnika (pod napisom Captur), po želji lahko izbiramo tudi barvo platišč (oranžno, slonokoščeno ali črno). Skladno z zunanjostjo pa je možno prilagotiti tudi notrajnost.

Notranjost in multimedija

Renault Captur ima na osrednji konzoli nameščen zaslon, ki je na dotik občutljiv. Za njim se skriva sistem, ki povezuje navigacijsko napravo, radijski sprejemnik, telefon in povezljivost s prenosnimi napravami. Odvisno od izbranega paketa pa je, ali boste imeli vgrajeni sistem z navigacijo ali brez nje. Sistem po zgledu modernih tabličnih računalnikov ponuja od navodil za uporabo vozila, pomočnika za ekološko vožnjo, do celotne multimedijsko navigacijske naprave. Kot je seveda moderno, je mogoče avtomobil povezati tudi s Twitterjem. O varnosti te inovacije raje ne bomo razpravljali. Notranjost pa je polna odlagalnih površin in ima med drugim tudi velik predal pred sovoznikom, ki sprejme tudi največjo žensko torbico v celoti. 

Captur se ponaša z najnovejšim slogom oblikovanja, ki ga je pričel Renautl Clio

Captur se ponaša z najnovejšim slogom oblikovanja, ki ga je pričel Renautl Clio

Tehnika in ekologija

Renault Captur se po porabi goriva in izpusti uvršča med najboljše avtomobile v svojem segmentu. Renaultov novi križanec je na voljo s sodobnimi Renaultovimi motorji s turbino (tako dizelski kot bencinskI), ki jih kombinira z aerodinamiko. Kot zanimivost je njegova teža, ki je enakovredna teži modela Clio III. Prihranek pri teži so dosegli tudi z uporabo reciklirane plastike. Novost je tudi samodejni menjalnik z dvojno sklopko EDC, ki je že ob začetku prodaje na voljo z motorjem TCe 120, kasneje pa ga bo možno dobiti tudi z motorjem dCi 90. Pri preizkušanju samodejnega menjalnika lahko rečemo, da so pri Renaultu naredili velik napredek v primerjavi z dosedanjimi samodejnimi menjalniki, jim pa še veliko manjka do najboljših iz tega področja. Vsi motorji pa so opremljeni z Start&Stop sistemom ter sistem za zajem odvečne energije med upočasnevanjem in zaviranjem.

Konkurenca

Križanci so v segmentu B še povsem sveži. Začetnik te vrste v polnem pomenu je bil leta 2010 predstavljeni Nissan Juke. V tem razredu pa se počasi odvija prava gneča. Glavne tekmece vidimo v Peugeot 2008, Ford Ecosport in Fiat 500X, ki se bodo pridružili modeloma Opel Mokka in Chevrolet Trax.

Bistveni poudarki:

– zelo raznolika skupina kupcev, med katerimi ciljajo na lastnike enoprostorcev in lastnike kombi-limuzin,
– avtomobil je 95% obnovljiv,
–  s pomično klopjo povečljiv prtljažnik,
– pokončnejše vstopanje, primernost za starejše,
– bencinska motorja:  TCe 90 (0,9 litra): 90 KM – 4,9 l/100km in TCe 120 EDC (1,2 litra): 120 KM – 5,4 l/100km
– dizelska motorja: dCi 90 (1,5 litra): 90 KM / 3,7 l/100km in dCi 90 EDC (na voljo v drugem polletju 2013)