Toro Rosso od 2014 z motorji Renault

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Renault in Scuderia Toro Rosso sta oznanila dolgoročno partnerstvo, v okviru katerega bo Renault Sport F1 od leta 2014 Scuderio Toro Rosso oskrboval s svojimi pogonskimi sklopi (V6 turbo motorji in sistemi za zajem energije).

Renault in Scuderia Toro Rosso sta oznanila dolgoročno partnerstvo, v okviru katerega bo Renault Sport F1 od leta 2014 Scuderio Toro Rosso oskrboval s svojimi pogonskimi sklopi (V6 turbo motorji in sistemi za zajem energije). 

To partnerstvo je nadgradnja naveze med Renaultom in moštvom Infiniti Red Bull Racing, ki je v šestih letih poželo po tri naslove svetovnega prvaka med konstruktorji in med dirkači. Ta partnerja sta se dogovorila o nadaljevanju sodelovanja od leta 2014 naprej, Infiniti Red Bull Racing pa ostaja razvojni partner za novi V6 turbo pogonski sklop

toro rosso f1 2013 

Jean-Michel Jalinier, predsednik Renault Sport F1: “Čeprav je na podlagi našega partnerstva z Infiniti Red Bull Racing logično, da se pogovarjamo o opremljanju moštva Toro Rosso, to le ni bilo čisto samoumevno. Pred sklenitvijo sporazuma smo skrbno preučili, kaj je najboljše za vse vpletene strani. Toro Rosso je dobro uveljavljeno moštvo z dobrim tehničnim osebjem in z opremo, ki moštvu zagotavlja osnovo, da redno osvaja točke. Renault ostaja v formuli 1 z željo po zmagah in dokazovanju odličnosti svojih izdelkov. Za doseganje teh ciljev moramo imeti moštva, ki delujejo na najvišji ravni. Zaradi tega smo s sklenitvijo dogovora z Moštvom Torro Rosso zelo zadovoljni. To nam bo omogočilo še oglaševanje naveze z znamko Red Bull tudi izven dirkališč in po vsem svetu. Z moštvom Torro Rosso si želimo ustvariti dolgotrajno in večplastno zvezo, kakršno smo že dosegli z Infiniti Red Bull Racing.”

Franz Tost, vodja moštva Toro Rosso: “Veseli nas, da smo sklenili sporazum o uporabi pogonskih sklopov Renault od leta 2014 naprej, ko bodo novi tehnični predpisi prinesli zanimive izzive. Zelo pomembno je, da nam je uspelo načrte skleniti dovolj zgodaj, zaradi česar se bomo lahko na naslednje leto kar se da dobro pripravili. Ob veselem pričakovanju sodelovanja z Renaultom bi se rad zahvalil Ferrariju, našemu dobavitelju motorjev od leta 2007. Oskrbovali so nas z izjemno učinkovitimi in zanesljivimi motorji in odlično podporo.”

Christian Horner, vodja moštva Infiniti Red Bull Racing: “S strateškega stališča tako Red Bulla kot Renaulta je povsem razumljivo, da Scuderia Toro Rosso od leta 2014 uporablja enake pogonske sklope kot Infiniti Red Bull Racing, saj to omogoča nadaljnjo rast sinergij med Red Bullom in Renaultom.”

Bernie Ecclestone: “Veseli me, da je ta kupčija sklenjena. Prispevek Renaulta športu in nadaljevanje oskrbe večjega števila moštev sta pomembna zaradi ohranjanja raznolikosti na dirkališčih tudi v naslednjih letih.”