Poljska nadvlada v deželi kivija

Motociklizem, Spidvej, Šport

Žagar iz Nove Zelandije s petimi točkami za 14. mesto. Western Springs stadion v Aucklandu, največjem mestu Nove Zelandije, je bil že drugo leto prizorišče otvoritvene dirke Speedway Grand Prix (SGP) serije. 413 metrski oval na drugem koncu sveta je najdaljši od letošnjega ducata se je izkazal za zelo selektivno dirko, saj zunanje startne pozicije […]

Žagar iz Nove Zelandije s petimi točkami za 14. mesto.

Western Springs stadion v Aucklandu, največjem mestu Nove Zelandije, je bil že drugo leto prizorišče otvoritvene dirke Speedway Grand Prix (SGP) serije.

foto: SGP

foto: SGP

413 metrski oval na drugem koncu sveta je najdaljši od letošnjega ducata se je izkazal za zelo selektivno dirko, saj zunanje startne pozicije niso dopuščale enakovrednega starta. Tako je bilo kar 15 od 23 zmag doseženih s startne pozicije A, vključno z finalno vožnjo.

Zmagal je poljak Jaroslaw Hampel, drugi je bil njegov rojak Tomasz Gollob, tretji pa Nicki Pedersen. Matej Žagar je tekmo končal s petimi točkami na 14. mestu, ki je v svojem zadnjem nastopu zmagal in prehitel tudi kasnejšega zmagovalca.

Naslednja dirka, ki bo štela za VN Evrope bo 20. aprila v poljskem Bydgoszczu, kjer je Matej že dirkal: “Lahko rečem, da sem imel tam doslej dobre in slabe dirke. Res pa je, da sem se v tem času že tudi marsikaj naučil, do tja imam še tudi veliko časa, zato verjamem, da se bom lahko še dodatno pripravil, upam pa, da bom lahko uskladil tudi težave, ki jih imam trenutno v svoji ekipi z mehaniki, ki, kar moram priznati, trenutno ne oddelajo svoje naloge, kot bi bilo treba,« pa je svoje misli s pogledom na novo dirko strnil Žagar.

Rezultati in točke po prvi dirki (1/12):

1. Jaroslaw Hampel, 2. Tomasz Gollob (oba Pol) oba 15 točk, 3. Nicki Pedersen (Dan) 12, 4. Greg Hancock (ZDA) 11, 5. Darcy Ward (Avs) 12, 6. Andreas Jonsson (Šve) 11, 7. Tai Woffinden (VB) 9, 8. Chris Holder (Avs) 9, … 14. Matej Žagar (Slo) 5,…