Novo doma: BMW serije 8 (reinkarnacija)

Novo doma, Top

BMW po skoraj 30 letih na trg ponovno pošilja “osmico” in s tem odpira novo poglavje pri prodaji športno-luksuznih vozil.

Čeprav bodo nekateri novo serijo 8 prepoznali kot luksuzno vozilo, pri BMW-ju trdijo, da ima novinec poleg visoke mere udobja tudi športen genski zapis. Razvit je bil namreč na dirkališču skupaj z dirkaško različico M8 GTE.

Nova serija 8 nakazuje novo oblikovalsko smer bavarskega giganta. Glavne vizualne značilnosti poleg atraktivne kupejevske silhuete predstavljajo dolg, nizkopadajoč pokrov motorja in laserski LED žarometi (ti so najtanjši doslej na BMW-jevem avtomobilu). Videz zadka je dokaj agresiven in umerjen po željah navdušencev nad športnimi vozili. Streha se v zadek elegantno spusti v t.i. “double bubble” obliki.

V notranjosti so pri BMW-ju skušali zagotoviti čim višjo mero udobja. Trdijo, da so za izdelavo uporabili najboljše materiale, večino armature in sedežev pa oblekli v usnje. Veliko pozornosti je pri detajlih – prestavna ročica je npr. opcijsko steklena. Prtljažni prostor ima 420 litrov uporabne prostornine.

Motorna paleta zajema 2 agregata. Različica M850i je opremljena s 4,4-litrskim turbo-osemvaljnikom z največjo močjo 530 KM. Alternativo predstavlja “dizelska” različica 840d xDrive, ki ponuja turbodizelski vrstni šestvaljnik s 320 KM. Močnejša, bencinska različica lahko po podatkih tovarne 100 km/h doseže v zgolj 3,7 sekunde, dizelska pa bo za kaj takega porabila 4,9 sekunde.

Novi BMW serije 8 je serijsko opremljen s prilagodljivim vzmetenjem z elektronsko krmiljenini blažilniki. Poleg vozil z značko M je to edini BMW z možnostjo zapore diferenciala.

“Osmica” bo seveda ponujala BMW-jevo najnovejšo tehnologijo. Tako bo opremljena z najnovejšo generacijo “infotainment” sistema ter številnimi asistenčnimi sistemi. Za BMW novost predstavlja npr. možnost samodejne vzvratne vožnje. Avtomobil v zadnjih 50 metrih beleži voznikove manevre na krmilu, nato pa sam po identični poti zapelje iz ozke slepe ulice.

Cena vozila se prične pri 113.400 evrih (za dizelsko različico), oz. 152.300 evrih za bencinsko. Trenutno je “osmica” na voljo zgolj kot kupe, a bosta kmalu na ceste zapeljali tudi štirivratna in kabrio različica.