Novo doma: BMW X5 (avtomobil, ki bo BMW popeljal v tretje desetletje terenske zgodbe)

Novo doma, Top

BMW X5 je eden najbolj prepoznavnih in priljubljenih modelov razreda luksuznih SUV-jev. Pravzaprav je bil nedolgo tega ravno X5 tisti, ki je pokazal smernice, po katerih je je ta razred dobil današnjo podobo.

Četrta generacija X5 s prvo nima veliko skupnega. Že od predhodnika (tretje generacije) je novinec večji za 3,6 cm v dolžino, 6,6 cm v širino in 1,9 cm v višino, medosna razdalja pa se je medtem podaljšala za 4,2 cm.

Prva generacija BMW X5 (E53) je s proizvodnih trakov vozila med letoma 1999 in 2006. To je bil BMW-jev prvi SUV, tedaj razvit v sodelovanju z Land Roverjem.

Novi BMW X5 kljub velikim meram ni glomazen. Nasprotno – avtomobil vizualno deluje zelo agilen in eleganten. Najbolj izstopajoč element seveda ostajata veliki ledvički, ki krasita prednji del. Novi X5 je standardno opremljen z LED žarometi, medtem ko lahko kupci lasersko luč BMW s prilagodljivimi LED žarometi izberejo kot možnost za optimizacijo funkcije dolgega svetlobnega snopa.

V notranjosti zasledimo na novo oblikovano instrumentno ploščo in nadzorni prikazovalnik. Materiali vključujejo novo različico Vernasca za standardno usnjeno oblazinjenje. Druge nove funkcije vključujejo večfunkcijske sedeže, hlajena/ogrevana držala za pijačo, panoramsko stekleno streho, dinamično razsvetljavo notranjosti, Bowers & Wilkins zvočni sistem, sistem zabavnih vsebin za zadnje sedeže z 10,2-palčnim zaslonom na dotik in steklene prevleke za izbrane upravljalne elemente.

Novi osrednji sistem (z različico OS 7.0), ki je v pomoč vozniku – BMW Live Cockpit Professional je v novincu nameščen standardno. Obsega digitalni kombinirani instrument in digitalni nadzorni prikazovalnik (oba 12,3-palčna). Sistem omogoča vozniku uporabo gumbov na volanu, upravljalnika iDrive, zaslona na dotik, glasovnega upravljanja ali upravljanja s kretnjami. Prav tako je bil nadgrajen projicirani zaslon – zdaj meri 7 x 3,5 palca in ponuja nove prikaze vsebine. Na voljo je še pomočnik BMW Connected, ki zagotavlja povezljivost med vozilom in digitalnimi napravami. X5 je odslej mogoče odkleniti z digitalnim ključem prek pametnega telefona.

Prtljažni prostor ima 645, oz. 1860 litrov uporabne prostornine, ko podrete drugo vrsto sedežev (ta se zlaga v razmerju 40:20:40). Opcijsko je na voljo tudi tretja vrsta sedežev, kamor lahko posedete dodatni dve osebi.

Novi BMW X5 je v evropi na voljo s tremi vrstnimi šestvaljnimi motorji. Vsi so kombinirani z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Različico X5 xDrive40i poganja vrstni šestvaljni bencinski motor, ki razvije največjo moč 250 kW/340 KM in največji navor 450 Nm. Kvartet turbopolnilnikov omogoča vrstnemu šestvaljnemu dizelskemu motorju, vgrajenem v različici X5 M50d, da proizvede največjo moč 294 kW/400 KM, medtem ko je njegov največji navor 760 Nm. Tretja različica je X5 xDrive30d, ki ima prav tako vrstni šestvaljni dizelski motor. Slednji v tem primeru razvije največjo moč 195 kW/265 KM in največji navor 620 Nm.

Novi X5 je standardno opremljen z dinamičnim nadzorom blažilnikov. Premierno sta z BMW-jevim terenskim/X-modelom na voljo prilagodljivo M vzmetenje Professional z aktivno stabilizacijo nihanja okoli vzdolžne osi in integralno aktivno krmiljenje. Opcijsko je seveda na voljo tudi zračno vzmetenje, ki omogoča dvigovanje/spuščanje podvozja za do 8 cm.

Novost predstavlja še paket Off-Road. Tukaj gumb omogoča vozniku izbiro štirih načinov vožnje, ki uravnavajo nastavitve višine vozila, sistema xDrive, odzivanja pedala za plin in nadzora menjalnika, kot tudi korektivnih posegov sistema DSC v pripravah za vožnjo po pesku, kamenju, gramozu ali snegu. V kombinaciji z izvedbo opreme M Sport ali paketom Off-Road je na voljo tudi elektronsko krmiljena zapora diferenciala na zadnji premi.

Najzanimivejši v kopici novih asistenčnih sistemov pri BMW X5 je pomočnik za vzvratno vožnjo, ki deluje s pomočjo “skeniranja” volanskih manevrov voznika. Sistem prevzame krmiljenje za manevriranje vozila po poti, ki je pred kratkim potekala naprej in omogoča samodejno vzvratno vožnjo na razdalji zadnjih 50 prevoženih metrov.

Tako kot njegovi predhodniki, se bo tudi novi BMW X5 izdeloval v tovarni BMW v Spartanburgu (ZDA). Začetna cena za najugodnejšo različico (xDrive30d) znaša 77.500 evrov.