Test: MINI Cooper D ALL4 Countryman (avto za mestne pustolovce)

Mini, Testi

Vozila blagovne znamke MINI so ena izmed tistih, ki izrazito izstopajo od ostalih vozil. Nič drugače ni pri modelu Cooper D ALL4 Countryman, ki sem ga imel na testu.

Čeprav oznaka ALL4 Countryman nakazuje, da gre za pustolovca po duši, naj vas to ne zavede, ko je govora o robustni eleganci in udobju.

Avto kot je MINI Cooper D ALL4 Countryman kupiš zaradi pustolovskih doživetij in tistih nepozabnih trenutkov. Tehnične značilnosti so v resnici drugotnega pomena iz vidika uporabniške izkušnje.

Vedno, kadar vozim MINIja me navduši njegov karakter in način, kako se igra z mojimi čustvi. To še kako velja za testni model ALL4 Countryman.

Mimogrede, če še ne veste, oznaka ALL4 pomeni, da ima avto pogon na vsa štiri kolesa. S pomočjo računalnika se moč dinamično razporedi med prednjo in zadnjo premo ter izračuna optimalen navor za vsako kolo. Posledica tega je boljši oprijem na cestišču v različnih razmerah.

Testni model odlikuje možnost nastavitve podvozja, dobre vozne lastnosti in izjemna notranjost.   

Estetsko ergonomična notranjost potniške kabine

Oblikovalska zasnova MINI vozil tako zunanjosti kot notranjosti omogoča tej blagovni znamki, da izrazito izstopa od ostalih vozil.

Dojemanje materialnega sveta se najprej začne s spogledovanjem, šele potem pride na vrsto lastna izkušnja pri kateri ne zaznavamo stvari samo z očesom.

Značilen podpis pod zasnovo armaturne plošče (za vse generacije in modele) predstavljajo okroglo oblikovani merilniki hitrosti in gumbi podobnih oblik, kot v letalski pilotski kabini.

Za posebno vzdušje skrbi svetlobna simfonija sijalk postavljenih na različnih mestih z možnostjo spreminjanja barve.  

V notranjosti potniške kabine so vsi materiali skrbno izbrani, kar vpliva na boljše udobje in unikatno zasnovo. Na udobje pozitivno vplivajo tudi dobri sedeži z bočno oporo, ergonomično zasnovan volan in dovolj prostornosti za vse potnike.

MINI Countryman je v prvi vrsti za tiste, ki želijo izstopati iz povprečja in imajo v sebi tisto pustolovsko žilico. Imeti takšen avto večino dni v garaži je pravi greh.

Ključni podatki testnega vozila [MINI Cooper D ALL4 Countryman]:

Cena osnovnega modela s popusti: 25.700 evrov
Cena testnega modela z dodatno opremo: 49.547 evrov
Motor: 1.995 ccm, turbo dizelski
Moč: 110 kW/150 KM
Navor: 330 Nm
Pogon: ALL4 – pogon na vsa štiri kolesa
Menjalnik: samodejni, 8 stopenjski
Končna hitrost: 205 km/h
Čas pospeška 0-100 km/h: 8,7 s
Prostornina prtljažnika: 450/1.390 l
Medosna razdalja: 2.670 mm

Vprašanja o avtomobilu nam lahko zastavite na našem forumu.

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet.