Novi MINI One First

Novosti

Pet vrat in nova vrsta osnovnega motorja omogočajo vstop v svet vozil MINI še bolj udobno in istočasno tudi nadvse ekonomično. Od marca 2015 naprej se bo program modelov najnovejše generacije izvirnega modela v premium segmentu majhnih avtomobilov razširil še na MINI One First (5-vratni). Tako kot 3-vratni MINI, bo tudi petvratna različica vozila zagotavljala […]

Pet vrat in nova vrsta osnovnega motorja omogočajo vstop v svet vozil MINI še bolj udobno in istočasno tudi nadvse ekonomično. Od marca 2015 naprej se bo program modelov najnovejše generacije izvirnega modela v premium segmentu majhnih avtomobilov razširil še na MINI One First (5-vratni).

Tako kot 3-vratni MINI, bo tudi petvratna različica vozila zagotavljala paleto sedmih vrst motorjev, med katerimi lahko izbirajo kupci. Vozilo MINI One First (5-vratni) bo proizvedeno v tovarni MINI v Oxfordu.

Mini-one-first-5-door-01-2015-600px

Tako kot vse predstavnike zadnje generacije modelov vozil tudi MINI One First (5-vratni) poganja povsem novo zasnovan motor, ki se ponaša z vrhunsko tehnologijo MINI TwinPower Turbo. Njegov 1.2 3-valjni motor z notranjim izgorevanjem združuje turbopolnjenje z neposrednim vbrizgavanjem goriva in nadzorom nad prilagodljivim delovanjem odmičnih gredi na sesalni in izpušni strani (dvojni VANOS). Proizvede maksimalno izhodno moč 55 kW/75 KM in največji navor 150 Nm, pri 1.400 vrtljajih na minuto, pri čemer novi MINI One First (5-vratni) pospeši od nič do 100 km/h v 13,4 sekunde.

Za prenos moči na sprednji kolesi je poskrbljeno s prav tako novo razvitim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, ki ponuja optimizirano učinkovitost, manjšo težo in visoko stopnjo udobja prestavljanja. Visoka učinkovitost nove pogonske tehnologije se odraža v povprečni porabi goriva 5,2 litra na 100 kilometrov. Ustrezna raven emisij CO2 novega vozila MINI One First (5-vratni) je 121 gramov na kilometer (vrednosti testnega cikla EU, v odvisnosti od izbrane velikosti pnevmatik).

Uvedba novega osnovnega modela na trg bo razširila portfelj motorjev vozil MINI (5-vratni) (kombinirana poraba goriva: 5,9–3,5 l/100 km, skupne emisije CO2: 136–92 g/km) na štiri bencinske in tri dizelske motorje, ki obsegajo razpon izhodne moči od 55 kW/75 KM do 141 kW/192 KM. Zaščitni znaki blagovne znamke, kot so agilnost, značilni slog in dodatno izboljšane lastnosti najnovejše generacije MINI, so združeni z dodatno funkcionalnostjo in udobjem pri vseh modelih vozil, kar omogočajo ne samo dodatna vrata, temveč tudi medosna razdalja, ki je v primerjavi z novim 3-vratnim MINI razširjena za 72 milimetrov. S svojimi tremi sedeži zadaj in prtljažnim prostorom, ki ga je mogoče po potrebi razširiti z 278 na 941 litrov, ima prvi model blagovne znamke s petimi vrati v segmentu majhnih avtomobilov vse, kar je potrebno, da bi pritegnili nove ciljne skupine k temu, da se pridružijo užitku v vožnji, ki je tako značilen za vozila MINI.