Nov Oplov motor 2.0 CDTI

Novosti

Nov motor bo premierno predstavljen v Insignii in Zafiri Tourer na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu, od 4. do 19. oktobra. Najsodobnejši motor je nov korak posodobitve Oplovih pogonskih agregatov. Z največjo močjo 125 kW/170 KM in največjim navorom 400 Nm bo zamenjal sedanji Oplov motor 2.0 CDTI, največje moči 120 kW/163 KM. Ob skladnosti […]

Nov motor bo premierno predstavljen v Insignii in Zafiri Tourer na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu, od 4. do 19. oktobra. Najsodobnejši motor je nov korak posodobitve Oplovih pogonskih agregatov.

Z največjo močjo 125 kW/170 KM in največjim navorom 400 Nm bo zamenjal sedanji Oplov motor 2.0 CDTI, največje moči 120 kW/163 KM. Ob skladnosti z merili sestave izpušnih plinov Euro 6 se postavlja z veliko učinkovitostjo, saj ima ob pet odstotkov večji moči in 14 odstotkov večjemu navoru manjšo porabo goriva in manjši izpust CO2.

Nov-motor-2

»Ta sofisticiran motor je idealen za Insignio in Zafiro Tourer, avtomobila z vrha naše ponudbe«, pravi Michael Ableson, podpredsednik odgovoren za inženiring vozil v Evropi.

Od začetka prihodnjega leta dalje bo novi motor 2.0 CDTI prvi v novi družini velikih dizlov, razvitih v Torinu in Rüsselsheimu, kjer delujeta, ob podpori in sodelovanju inženirjev iz Severni Ameriki, globalna razvojna centra družbe za dizelske motorje. Motor bodo izdelovali v nemški Oplovi tovarni motorjev v Kaiserslauternu.