All-New ASIMO premierno v Sloveniji

Zanimivosti

All-New ASIMO, najnovejša generacija Hondinega humanoidnega robota, premierno tudi v Sloveniji. Povsem novi ASIMO je napredoval iz “avtomatskega stroja” v “avtonomni stroj”, z zmožnostjo določanja vedenja v skladu z okolico, kot je gibanje ljudi. Na začetku razvojnega procesa so bili opredeljeni trije dejavniki, ki so potrebni za robota, da funkcionira kot avtonomni stroj. Tehnologije, ki so bile […]

All-New ASIMO, najnovejša generacija Hondinega humanoidnega robota, premierno tudi v Sloveniji. Povsem novi ASIMO je napredoval iz “avtomatskega stroja” v “avtonomni stroj”, z zmožnostjo določanja vedenja v skladu z okolico, kot je gibanje ljudi.

Na začetku razvojnega procesa so bili opredeljeni trije dejavniki, ki so potrebni za robota, da funkcionira kot avtonomni stroj. Tehnologije, ki so bile razvite za uresničitev teh zmogljivosti, so:
1. Zmogljivost uravnoteženja na ravni, ki mu omogoča, da ohrani svojo držo v trenutku, ko premakne nogo.
2. Sposobnost zunanjega prepoznavanja, ki mu omogoča, da s pomočjo različnih senzorjev prepoznava gibanje ljudi in ocenjuje spremembe v svoji okolici.
3. Zmožnost ustvarjanja avtonomnega obnašanja, ki mu omogoča, da iz zbranih podatkov predvideva in avtonomno prilagaja vedenje, brez nadzora upravljalca.

All-New ASIMO je bil povabljen na Speculum Artium festival, ki se bo odvijal med 2. in 4. oktobrom v gledališki dvorani Delavskega Doma v Trbovljah.