Makarovič zmagal uvodni dirki v Avstriji

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Andrej Makarovič je zmagal prvo dirko sezone krožno-hitrostnega pokala LEMA GP 2012. Andro Pertot je sicer dirko pričel s prvega mesta med Fiat Grande Punti, a sta mu bila za petami takoj druguvrščeni na kvalifikacijah Andrej Makarovič in Jure Marinšek.

Andrej Makarovič je zmagal prvo dirko sezone krožno-hitrostnega pokala LEMA GP 2012.

 
Andro Pertot je sicer sobotno dirko pričel s prvega mesta med Fiat Grande Punti, a sta mu bila takoj za petami druguvrščeni na kvalifikacijah Andrej Makarovič in Jure Marinšek. A že v ogrevalnem krogu so se zaradi polne doze adrenalina nekateri tekmovalci zavrteli, zaradi česar je napetost le še narasla. Razmere na dirki so zaostrili še hitrejši dirkalniki prvenstva FIA-CEZ, ki so se med prehitevanjem za krog vrivali med izenačene Grande Punte. Kaotične razmere je najbolje izkoristil Makarovič in tako zabeležil zmago na prvi dirki. Med tekmovalci pokala LEMA GP je odstopil le Jure Marinšek zaradi težave s pnevmatiko.
 
3ED43692-A2B7-11E1-BB09-DA0166B94067
 
Tudi 2. dirko tekmovalnega konca tedna na avstrijskem dirkališču Red Bull Ring je slavil Makarovič. V drugo je tesno zmagal pred Marjanom Nagodetom. Prav vsi tekmovalci pa so bili na nedeljskem dopoldanskem uradnem treningu zelo izenačeni. Časi so se razlikovali med prvim in zadnjim manj kot 0,9 sekunde. Druge dirke ni zaključil le Aleš Bužga, ki se mu je snel nosilec motorja. Odličen atraktiven boj pa sta za tretje mesto uprizorila Jure Marinšek in Anže Krašovec, ki sta izmenjevala mesti vse do kariraste zastave.
 
1. dirka, 19.5., Red Bull Ring:
1. Andrej Makarovič
2. Anže Krašovec
3. Andro Pertot
4. Marjan Nagode
5. Aleš Bužga
6. Luka Glazar
7. Jure Marinšek (DNF)
 
2. dirka, 20.5., Red Bull Ring:
1. Andrej Makarovič
2. Marjan Nagode
3. Jure Marinšek
4. Anže Krašovec
5. Luka Glazar
6. Andro Pertot
7. Aleš Bužga (DNF)
 
O pokalu in ekipi LEMA lahko preberete več tudi tu na našem forumu Avtomobilizem in F1.