Lara: Novi Twingo. V tretje gre… Na zadnji pogon!

Blog, Renault, Testi, Top

Nikoli nisem preveč padala na majhne avte. Ne vem… Rada imam svoj prostor. Rada imam velik prtljažnik, rada imam šanso prespati na zadnjih sedežih, rada imam občutek, da mi ob morebitnem trku ne bo zdrobilo kolen. Zato moram priznati, da mi nikoli ni bila čisto jasna ta vsesplošna ženska fobija pred vsakim malce večjim avtom. […]

Nikoli nisem preveč padala na majhne avte.

Ne vem… Rada imam svoj prostor. Rada imam velik prtljažnik, rada imam šanso prespati na zadnjih sedežih, rada imam občutek, da mi ob morebitnem trku ne bo zdrobilo kolen. Zato moram priznati, da mi nikoli ni bila čisto jasna ta vsesplošna ženska fobija pred vsakim malce večjim avtom. ”Ne morem ga parkirat! Ne vidim čez armaturko! Ne vidim zadnjega konca! Kako naj ga obrnem na dovozu? Ogroomen je!”

Pa jo samo prosiš, naj preparkira tvojega Polota.

Mogoče sem ravno zato, ko sem izvedela, da bom v prihodnjih dneh imela možnost preizkusiti najnovejšo generacijo Renaultovega popularnega malčka, ostala relativno hladna. Twingo ni prav nova zadeva. Na svet je privekal le dve leti za mano in se od takrat naprej ni prav dosti spreminjal. No ja, konec koncev se mu ni bilo treba… Ne morem prešteti pohval, ki sem jih skozi leta slišala od vseh bivših ter sedanjih lastnikov tega miniaturnega strojčka. Kakšen oh in sploh super praktičen avto je, kako so se celotne družine z babico, dedkom in družinskim labradorcem vred peljale na morje in podobno. Ampak me nikoli ni prepričal. Ne da bi imela slabo mnenje. Samo nekako se mi je vedno zdel primeren le za stare mame ter tiste pet bejb, ki se jim dejansko zdi kul, da ima tvoj avto trepalnice.

Ahh, kakšne zmote…

Petek popoldne. Parkiram pred Renaultovo avtohišo in zaman iščem pohlevnega, nevpadljivega malčka, ki ga pričakujem. Iščem… iščem… pa iščem… Nič. Pravzaprav se ne morem dobro skoncentrirati, saj mi v oči stalno pada mala belo-rdeča raketa, parkirana pred vhodom. Čakaj malo… Twingo? Si to ti??

G0296460

Zdi se, da je 3. generacija Renaultovega Twinga nastala ravno zaradi takih, kot sem jaz. Kot da je mali Renojček nekega dne pop***il, rekel: ”NE! Ne boste me več imeli za majhnega in nepomembnega!”, odvrgel svoje neumne trepalnice in postal mala, strupena raketa na štirih kolesih. Huhu! Športna belo-črno-rdeča barvna kombinacija, atraktivna lita platišča, usnjen volan, pa simpatičen spojlerček zadaj… Ne, tole niti slučajno ne izgleda slabo.

 G0265498

Ampak, kot so nas učili že starši ter Tomi iz Siddharte – Zunanjost ni vse. Ne verjamemo v telo, gledamo v srce. Zato se precej hitro osredotočim na notranjost. Pod pokrov. Kajti tam, v njegovem srcu, se skrivata dve revolucionarni novosti – Twingova nova generacija ima namreč zadnji pogon ter motor nameščen zadaj. Hoho, tole bo še zanimivo!

Prva stvar, ki jo opazim, ko se udobno namestim na športno oblikovanem usnjenem sedežu, je višina. Kljub temu, da je avto velikosti škatlice za vžigalice, imaš občutek, kot da sediš v kombiju ali pa enem konkretnem terencu. Posledično je preglednost več kot odlična. Notranjost se stilsko ujema z zunanjostjo. Črno-belo-rdeča kombinacija, ovalne linije, pregleden športno oblikovan števec. Hmm, manjka mi prikazovalnik obratov. Na moji desni najdem še eno zanimivo zadevico – rdeč oblazinjen predal, ki se nahaja pri sovozniku, je v bistvu torbica. Ja, taka ta prava, s pasom in vse. Da pobašeš najnujnejše stvari iz avtomobila in jih vzameš s sabo. Okej, iskreno, ne vem, če bi jo ravno nosila – ampak definitivno dobijo plus za inovativnost.

kolaz2fotor786

Zbudim se v – pazi to – SONČNO sobotno jutro. In, motoristi, kaj se dela na sončno sobotno jutro? Itak, gasa po stari primorki na morje! Odlična izbira. Na cesti ni žive duše, asfalt je segret, sonček sije, na radiu je odlična glasba in ne morem verjeti, da bom to rekla, ampak imam se skoraj tako fajn kot na moji hondici.

Skoraj.

Na Renaultu so me opremili z močnejšo, 90-konjsko verzijo Twinga, in z vsakim ovinkom sem jim bolj in bolj hvaležna. Ne rečem, da je ravno prvorazredni dirkalnik – ampak ej, vseeno je prekleto zabaven! Katerikoli avto, s katerim grem petkrat gor in dol po Planinskih ridah in še nimam zadosti, si zasluži moje odobravanje.

GOPR5468jhk

Ustavim se v Kopru, tik ob vodi, se usedem na pomol in opazujem ljudi, ki hodijo mimo. Ni debate – Twingo privablja poglede. Mladi, stari… Nima veze. Predvsem pa nežnejši spol. Resno, dobila sem par takih odzivov, da nisem vedela, ali vozim avto ali dvomesečnega zlatega prinašalca. ”Aaaa kako je luštkan! Hočem ga! Koliko je pa star?”

G0385907kjh

Nazaj grede na avtocesti s Twingom srečava njegovega enojajčnega dvojčka z novomeško registracijo. Ga prehitim. Me ujame. Me prehiti. Ga ujamem. Ga prehitim. Celo pot do Ljubljane. In vsakič ko se prehitimo, si mahamo kot majhni otroci. Na koncu jih pustim za sabo, verjetno zato, ker so v sosednjem avtu štirje, ampak vseeno – Jeej, zmaga! Ja, Twingo definitivno zbudi otroka v tebi.

Glede na to, da avto ni prav velik in da ima za nameček motor nameščen zadaj, sem pričakovala, da bom v prtljažnik lahko spravila le denarnico in ključe od stanovanja. Mogoče šminko. Wrong again. Ne vem kako, ampak nekako jim je vseeno uspelo narediti solidno velik prtljažnik za vsakdanje potrebe. Če ste lovec, gradbinec, tihotapite ljudi, imate bernardinca ali petčlansko družino, se vam splača dvakrat premisliti, preden se odločite za nakup. Ampak za povprečnega študenta / par / mlado družinico – prostora več kot dovolj.

FotorCreated1
Tu moram omeniti še eno novost – Letošnja verzija Twinga je prva, ki ima pet vrat. Velik plus.

Kljub zabavnemu vikendu pa njegov pravi namen spoznam šele v ponedeljek. Ura je pol osmih zjutraj, s kavo v eni in s haljo v drugi roki se trudim pravočasno priti na faks. Kar je ponavadi misija nemogoče. Ne tokrat. Ne morem verjeti, kako enostavno je lahko! Sedim v avtu, ki je smešno majhen, hkrati pa mu tistih 90 konjičkov daje zadostno živahnost, da brez problema skoči iz enega pasu na drugega in se vrine med avtobus in ogromnega terenca za mano. Ima motor zadaj, posledično obračalni krog skiroja, pa še deset centimetrov krajši je od svojega predhodnika – torej ga lahko parkiraš kamorkoli. KAMORKOLI. Če ti parkiranje kljub vsem naštetim dejstvom še vedno dela probleme, so tu še parkirni senzorji. Povzetek – ta avto bi lahko parkiral še naš družinski fikus.

Pa poraba? Je praktično ni. Pri sebi sem izmerila okrog 4,5l/100km, pa nisem vozila prav ekonomično. Avto je opremljen tudi s ”start & stop” sistemom, ki avtomatično ugasne motor, ko se ustaviš na rdeči luči / v koloni, v dobri veri čimbolj zmanjšati število izpuhov v mestnih središčih. Meni osebno precej annoying zadeva (”Zakaj se je ugasnil? Bo ali ne bo vžgal, ko bo zelena??” – brez skrbi, vedno vžge), ampak več kot koristno v mestnih središčih, kjer si več časa pri miru kot v gibanju.

G0516226

Torej, naj vas ne zavedejo športne linije in dirkalni sedeži – Twingo je še vedno mestni avto. Eden boljših.

Nikoli si ne bi mislila, da ga bom vrnila s tako težkim srcem. Prepričal je mene in vse v moji družini – še fotra, ki ga je od samega začetka gledal bolj postrani. Je praktičen, varčen, vodljiv, lahek, hkrati pa atraktiven in prekleto živahen, ko si to želimo. Ima solidno velik prtljažnik, nizko porabo, pet vrat. Tudi cena je kar simpatična – Najbolj osnovnega dobite že za slabih 9 tisočakov. Še niste prepričani? Poslušajte tole – narejen je v Sloveniji!

Pravzaprav sem v celem tednu srečala samo eno osebo, ki ji Twingo ni bil všeč. Saj veste, kako se mačke pozimi rade grejejo na motornih pokrovih toplih avtomobilov? No, imamo eno tako doma. Profesionalko. Obdela vsak avto okrog naše hiše, po možnosti z blatnimi tacami, in Twingo ni bil nikakršna izjema. Ampak tukaj nekaj ni štimalo… Ji nikakor ni šlo v račun, kako ima lahko nekaj, kar se je ravnokar pripeljalo, totalno hladno haubo. Pff, avto pa tak!

G0266273twingo

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @lara_lenart.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Lara

Lara je študentka medicine iz Ljubljane, že od malih nog zaljubljena v adrenalin ter bencinske hlape. Je navdušena motoristka in že vrsto let sodeluje na področju motociklističnega novinarstva.

Sorodne vsebine