Sveži Peugeot 208

Novosti

Tri leta po začetku prodaje je Peugeot 208, najbolje prodajani model blagovne znamke, dobil nov videz. Pri zasnovi nove generacije so bila čisto vsa področja deležna istega truda. Njegov stil je postal bolj izrazit, športen in eleganten, poudarjajo pa ga luči 3D na diode LED v obliki krempljev, ki so na voljo serijsko, povsem nove […]

Tri leta po začetku prodaje je Peugeot 208, najbolje prodajani model blagovne znamke, dobil nov videz. Pri zasnovi nove generacije so bila čisto vsa področja deležna istega truda.

Njegov stil je postal bolj izrazit, športen in eleganten, poudarjajo pa ga luči 3D na diode LED v obliki krempljev, ki so na voljo serijsko, povsem nove barve karoserije, kot na primer iskriva Orange Power in nova ponudba dodatkov za oblikovanje po meri.

208GTi-v-letu-2015

Ponudbi sta se pridružili izvedenki GT Line in GTi by Peugeot Sport, s katerima blagovna znamka prodira na trg vozil višjega cenovnega razreda. Na voljo je več opreme za še bolj enostavno vožnjo po urbanem središču (samodejno zaviranje v mestu, MirrorScreen, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, Park Assist). Motorji PureTech in BlueHDi ustrezajo najnovejšim nadgradnjam ekološkega predpisa Euro 6, še posebej najbolj varčen motor z notranjim zgorevanjem na svetu, ki porabi zgolj 3 litre na 100 km in z emisijami CO2 v vrednosti 79 g/km! Prodaja novega PeugeotA 208 bo v Evropi stekla v juniju 2015.

208_2015

V notranjosti novega PeugeotA 208 najdemo Peugeot i-Cockpit, inovativno voznikovo mesto, ki ga stranke visoko cenijo od lansiranja dalje. Leta 2012 je Peugeot 208 predstavil ta docela inovativen koncept, ki omogoča stimulativno, prodorno in varno vožnjo in ki je bil od takrat uporabljen še pri PeugeotU 2008 in 308. Peugeot i-Cockpit sestavljajo kompakten volan, instrumentno ploščo v višini oči in velik zaslon na dotik.

Velik 7-palčni zaslon na dotik, ki je serijsko na voljo od drugega nivoja opreme dalje, omogoča intuitivno uporabo in enostaven dostop do raznih funkcij vozila (radio, navigacija, telefon, potovalni računalnik, internet). Poleg tega prinaša najboljše možnosti za povezljivost v vozilu: priključki Bluetooth in USB, mobilne aplikacije Peugeot Connect Apps in nov sistem MirrorScreen, ki uporabniku omogoča prenesti prikaz s pametnega telefona na zaslon v vozilu, s čimer lahko ponujene aplikacije polno izkoristi.

Peugeot 208 se je že prej ponašal s široko in bogato prodajno paleto impozantnih in izraznih izvedenk.

Podobno kot njegovi bratje 308, 508 in RCZ, tudi novi Peugeot 208 še naprej izboljšuje paleto izdelkov z uvedbo nivoja opreme GT Line.

Pristop celotnega prodajnega programa znamke Peugeot nam je omogočil strankam ponuditi vozilo z močnim, dinamičnim in športnim stilom skupaj z najbolje prodajanimi motorji. Tako je novi Peugeot 208 v različici GT Line pridobil nekatere izmed stilskih lastnosti legendarne in športne izvedenke GTi.

Tehnologija trivaljnih bencinskih motorjev z emisijami CO2 od 97 g/km

Po lansiranju turbokompresorskih različic 1.0 l PureTech 68 in 1.2 l PureTech 82 se je družini trivaljnih bencinskih motorjev PureTech pridružil še turbokompresorski motor 1.2 l PureTech 110 S&S.

Modularen in kompakten ter okolju prijazen in zmogljiv motor je koncentrat učinkovitosti in vrhunske tehnologije. Z visokotlačnim neposrednim vbrizgavanjem in turbokompresorjem nove generacije z visokim izkoristkom (240.000 vrt/min) ponuja izjemno udobje v vožnji že v območju najnižjih vrtljajev.

Motor, ki se vgrajuje 5-stopenjskim ročnim menjalnikom dosega izredno zmerne emisije CO2 tj. 103 g/km.

Vgrajen je lahko skupaj z novim samodejnim menjalnikom EAT6. Ta novi samodejni menjalnik ima tehnologijo Quickshift, ki omogoča hitrejše spreminjanje prestav hkrati s tem pa zagotavlja tudi neovirano in udobno uporabo na vrhunski ravni. Zasnovan je bil za drastično zmanjšanje emisij CO2. Tako je razlika v emisijah glede na izvedenko z ročnim menjalnikom samo 1 g/km manjša! (s pnevmatikami enakih dimenzij). Z emisijami CO2 v vrednosti 104 g/km je motor 1.2 l PureTech 110 S&S EAT6 tisti bencinski motor s samodejnim menjalnikom tržnega razreda, ki je drugim za zgled. Poleg tega v primerjavi z motorjem prejšnje generacije (1.6 l VTi 120 BVA) dosega za 45 g/km nižje emisije CO2!

Ob začetku prodaje v Evropi bo izbor bencinskih motorjev za novega PeugeotA 208 torej zelo bogat in se bo raztezal med 68 KM vse do … 208 KM pri fantastičnem motorju 1.6 l THP 208 športnih izvedenk GTi in GTi by Peugeot Sport. Hkrati pa se lahko pohvali tudi z izredno zmerno porabo goriva in nizkimi emisijami CO2, ki dosegajo zgolj 97 g in 129 g/km!

V izboru bencinskih motorjev so naslednje izvedenke:

  • 1.0 l PureTech 68 KM, petstopenjski ročni menjalnik; 102 g/km;
  • 1.2 l PureTech 82 KM, petstopenjski ročni menjalnik; zelo nizka poraba z emisijami 99 g/km;
  • 1.2 l PureTech 82 KM, petstopenjski ročni menjalnik; 104 g/km;
  • 1.2 l PureTech 82 KM S&S, petstopenjski robotizirani ročni menjalnik; zelo nizka poraba z emisijami 97 g/km;
  • 1.2 l PureTech 110 KM S&S, petstopenjski ročni menjalnik; 103 g/km;
  • 1.2 l PureTech 110 KM S&S EAT6, šeststopenjski samodejni menjalnik; 104 g/km;
  • 1.6 l THP 165 KM S&S, šeststopenjski ročni menjalnik; 129 g/km;
  • 1.6 l THP 208 KM S&S, šeststopenjski ročni menjalnik; 125 g/km.