Jeep in najdaljši zip-line Jebel Jais združila moči

Aktualno, Izpostavljeno, Top, Zanimivosti

Jebel Jais v Ras Al Khaimahu, najvišji vrh Združenih arabskih emiratov (ZAE), je tudi dom Jebel Jais Flight, najdaljše vrvne žičnice (zip-line) na svetu, ki jo je potrdila Guinnessova knjiga rekordov. To je najsevernejši emirat ZAE izstrelilo med glavne igralce svetovnega pustolovskega turizma in utrdilo Ras Al Khaimah kot vodilno pustolovsko turistično destinacijo v regiji. […]

Jebel Jais v Ras Al Khaimahu, najvišji vrh Združenih arabskih emiratov (ZAE), je tudi dom Jebel Jais Flight, najdaljše vrvne žičnice (zip-line) na svetu, ki jo je potrdila Guinnessova knjiga rekordov. To je najsevernejši emirat ZAE izstrelilo med glavne igralce svetovnega pustolovskega turizma in utrdilo Ras Al Khaimah kot vodilno pustolovsko turistično destinacijo v regiji.

Že uveljavljen na seznamu želja med magneti za obiskovalce in poimenovan kot vodilna turistična atrakcija na Bližnjem vzhodu, ki je prejela prestižno nagrado 2018 World Travel Awards, 2,83 km dolg zip-line, ki ga je oblikovalo in izdelalo specializirano podjetje za pustolovska doživetja Toroverde v sodelovanju z agencijo za razvoj turizma Ras Al Khaimah, ponuja iskalcem vznemirjenja in adrenalinskim odvisnikom priložnost, da se lahko spustijo s hitrostjo do 150 km/h s 1.680 m nadmorske višine, kar je najbližja izkušnja sokolovega leta, ki jo je mogoče doživeti.

Toda pustolovščina, navdušenje in svoboda na prostem presegajo doživetje spusta po jeklenici. Blagovna znamka Jeep je po objavi sponzorske pogodbe s Toroverdejem zdaj avtomobilski partner “na tleh” najdaljšega spusta na svetu, kar zagotavlja, da se pustolovščina začne že na samem začetku potovanja z voznim parkom najnovejših modelov Jeep Wrangler, ki zagotavljajo zelo zanesljiv prevoz in logistično podporo.

Novi Jeep Wrangler, četrta generacija najbolj zmogljivega terenskega vozila na svetu, uteleša duh blagovne znamke Jeep, ki se glasi “pridem povsod, naredim vse” (Go Anywhere, Do Anything).

Jeep Wrangler, ki se odlično znajde tako na mestnih ulicah, kot izven utrjenih poti, združuje legendarno terensko sposobnost znamke Jeep z udobjem, slogom in tehnologijo. Rezultat je najzmogljivejši Wrangler doslej, zahvaljujoč tehničnim značilnostim, ki, odvisno od opreme, vključujejo dva napredna sistema štirikolesna pogona, aktivna sistema Command-Trac in Rock Trac, ki delujeta na zahtevo, elektronsko zaporo diferenciala na sprednji in zadnji premi Tru-Lock, diferencial z omejenim zdrsom Trac-Lok in elektronski izklop sprednjega stabilizatorja.

Z uvedbo 2,2-litrskega turbodizelskega motorja s 147 kW (200 KM) in 2-litrskega bencinskega motorja z 200 Kw (272 KM) se je prenovila tudi Wranglerjeva ponudba motorjev. Oba nova motorja sta prvič za ta model kombinirana z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Paleta vozil Jeep Wrangler vključuje tri različne nivoje opreme: Sport, Sahara in Rubicon – vsi so na voljo v konfiguraciji z dvema ali štirimi vrati, medtem ko popolnoma nov paket opreme Overland, ki je na voljo izključno za različico Sahara, zagotavlja videz višjega cenovnega razreda.

O blagovni znamki Jeep: Jeep, ki temelji na več kot 75-letni legendarni dediščini znamke, je pristno športno terensko vozilo z najboljšo zmogljivostjo v razredu, vrhunsko izdelavo in vsestranskostjo za ljudi, ki iščejo nepozabna potovanja. Blagovna znamka Jeep vabi uporabnike, naj izkoristijo življenje v največji možni meri in jim ponuja celovito ponudbo vozil, ki lastnikom zagotavljajo občutek varnosti, da lahko z največjim zaupanjem obvladajo vsako potovanje. Ponudba vozil Jeep v regiji EMEA obsega modele Renegade, Compass, Cherokee, Grand Cherokee in Wrangler.

O Ras Al Khaimahu: Ras Al Khaimah je ena izmed najhitreje rastočih turističnih destinacij na svetu in se ponaša z bogato kulturo in dolgoletno zgodovino, ki sega 7000 let nazaj. Emirat se ponaša s številnimi arheološkimi najdišči in dih jemajočimi naravnimi lepotami, z zlatimi peščenimi plažami, navdušujočimi sipinami in zelenim pasom datljevih palm vse do Jebel Jais, najvišje gore v ZAE.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine