V F1 se vrača Alfa Romeo

Formula 1, Izpostavljeno, Šport, Top

Nič presenetljivega, a hkrati izjemno pomembnega pomena za ljubitelje italijanske znamke Alfa Romeo. Svetovnega prvenstva Formule 1 se v sezoni 2019 udeležujeta znamki z eno najbogatejših dediščin v avtomobilskem športu – Alfa Romeo in Sauber – skupaj s svetovnim prvakom leta 2007 Kimijem Räikkönenom in mladim Italijanom Antoniom Giovinazzijem, ter z novim imenom Alfa Romeo […]

Nič presenetljivega, a hkrati izjemno pomembnega pomena za ljubitelje italijanske znamke Alfa Romeo.

Svetovnega prvenstva Formule 1 se v sezoni 2019 udeležujeta znamki z eno najbogatejših dediščin v avtomobilskem športu – Alfa Romeo in Sauber – skupaj s svetovnim prvakom leta 2007 Kimijem Räikkönenom in mladim Italijanom Antoniom Giovinazzijem, ter z novim imenom Alfa Romeo Racing (prej imenovan Alfa Romeo Sauber F1 Team).

Sodelovanje je logičen korak naprej pri ponovni krepitvi znamke na svetovnem trgu in hkrati želji imeti tesnejšega zavezanca ekipi Ferrari, kar že leta odlično koristi avstrijski Red Bull s svojim Torro Rossom.

Dolgoročno partnerstvo med pokroviteljem Alfa Romeo in Sauberjem se je začelo leta 2018. V zadnjem letu je ekipa stalno napredovala in prvenstvo končala na 8. mestu. Mandat sodelovanja se je le nadalje podaljšal, lastništvo in upravljanje podjetja Sauber pa je ostalo nespremenjeno in neodvisno. Cilj Alfa Romeo Racing je še vedno doseganje ambicioznih rezultatov v samem vrhu motošporta.

Frédéric Vasseur, vodja ekipe Alfa Romeo Racing:
“Z veseljem sporočam, da bomo na svetovnem prvenstvu Formule 1 v letu 2019 nastopili z ekipnim imenom “Alfa Romeo Racing”. Po začetku sodelovanja z našim imenskim pokroviteljem Alfa Romeo leta 2018 je naša ekipa naredila fantastičen napredek na tehnični, komercialni in športni ravni. To je še dodatno spodbudilo motivacijo vsakega člana ekipe, bodisi ob progi ali na sedežu v Švici, saj se je vloženo trdo delo odražalo v naših rezultatih. Še naprej si prizadevamo razvijati vsak del naše ekipe, hkrati pa dopuščamo, da nas naša strast do dirkanja, tehnologije in oblikovanja žene naprej.”

Mike Manley, izvršni direktor FCA:
“Alfa Romeo Racing je novo ime z dolgo zgodovino v Formuli 1. Ponosni smo, da sodelujemo s podjetjem Sauber pri udejanjanju tehnične odličnosti znamke Alfa Romeo in italijanskega sloga v špici motošporta. Da si bomo na jasnem: s Kimijem Räikkönenom in Antoniom Giovinazzijem na eni strani stene boksa in Alfa Romeo ter Sauberjevim strokovnim znanjem na drugi strani, smo tu, da tekmujemo.”

O blagovni znamki Alfa Romeo:
Od svoje ustanovitve leta 1910 v Milanu v Italiji je blagovna znamka Alfa Romeo oblikovala in izdelala nekaj najbolj elegantnih in ekskluzivnih vozil v zgodovini avtomobilizma. Ta tradicija živi še danes, saj Alfa Romeo še naprej uporablja edinstven in inovativen pristop pri oblikovanju avtomobilov. V vsakem vozilu Alfa Romeo se tehnologija in strast združita, da ustvarita pravo umetniško delo – vsaka podrobnost je bistvena in vsaka oblika je popolna harmonija med lepoto in namenom, inženirstvom in čustvi. Popolna oživitev duha znamke Alfa Romeo in povečanje njene svetovne privlačnosti sta bili eni od prednostnih nalog FCA. Po sledi jasne in dobro opredeljene strategije, Alfa Romeo piše novo poglavje v svoji več kot stoletje dolgi zgodovini, ki predstavlja izjemno priložnost za uresničitev celotnega potenciala blagovne znamke. Danes je Alfa Romeo prava vitrina najboljših virov, nadarjenosti in tehnološkega znanja skupine FCA. Najprej z Giulio in v zadnjem času s Stelviom, je blagovna znamka Alfa Romeo ustvarila dva modela, ki zajemata čisti in izvirni duh znamke – takoj prepoznaven čistokrvni značaj. Oba modela dokazujeta, da je slogan La meccanica delle emozioni (Mehanika s strastjo) duša in najpomembnejši primer, kaj ljudje pričakujejo od te prestižne blagovne znamke. Alfa Romeo je osvojila srca nove generacije in si prisvojila položaj ene najbolj priljubljenih premijskih blagovnih znamk na svetu. Ponovno je eden vodilnih simbolov italijanskega inženirstva in sloga, je ikona italijanske tehnološke odličnosti in ustvarjalnega duha. Po več kot 30-letni odsotnosti iz Formule 1 je blagovna znamka leta 2018 naznanila vrnitev v avtomobilski šport kot imenski pokrovitelj moštva Sauber F1 Team.

https://www.instagram.com/p/Bs6L4zzFiqO/

O skupini podjetij Sauber:
Skupino podjetij Sauber sestavljajo trije subjekti – Sauber Motorsport AG, ki upravlja ekipo Formule 1 – Sauber Engineering AG, ki se osredotoča na razvoj prototipov in proizvodnjo dodatkov – in Sauber Aerodynamik AG, ki izvaja popolno in modelno testiranje v najsodobnejšem vetrovniku tovarne in ustvarja inovacije na področju aerodinamike. Podjetja tesno sodelujejo pri uporabi strokovnega znanja več kot 450 predanih posameznikov na sedežu v Hinwilu v Švici za vse notranje in zunanje projekte.
Od svoje ustanovitve leta 1970, je strast do dirkanja v središču Sauberja. Inovativno švicarsko podjetje že več kot 45 let postavlja standarde v oblikovanju, razvoju in izdelavi dirkalnih avtomobilov za različne serije prvenstev, kot so Formula 1, DTM in WEC. Po svojem prvem nastopu v Formuli 1 leta 1993 je Sauber Motorsport AG ustanovil eno redkih tradicionalnih in zasebnih ekip v športu. Po 25 letih tekmovanja v Formuli 1 je podjetje lani začelo dolgoročno partnerstvo z imenskim pokroviteljem Alfa Romeo, v prvenstvo 2019 pa se podaja pod ekipnim imenom Alfa Romeo Racing.