Iztok: Mojih TOP 10 avto dogodkov v letu 2014

Blog, Top

Vsakdo bi si moral ob koncu leta spisati TOP 10 dogodkov, ki so mu zaznamovali pravkar zaključeno leto. Zagotovo najdete deset malenkosti, ki so pustile pečat na vaši življenjski poti.

Vsakdo bi si moral ob koncu leta spisati TOP 10 dogodkov, ki so mu zaznamovali pravkar zaključeno leto. Zagotovo najdete deset malenkosti, ki so pustile pečat na vaši življenjski poti.

Sam sem avto frik. Tega niti več ne skrivam. Odločil sem se, da nanizam mojih TOP 10 avtomobilističnih dogodkov v letu 2014. Vesel bom tudi vašega podobnega zapisa! V kolikor bomo na uredništvo prejeli zanimive spise – jih bomo objavili v rubriki blog (pošlji na iztok.franko (@) over.net).

10. Hummer H1

hummer h1 ramy4x4 2014

Vsak moški bi ga moral preizkusiti vsaj enkrat v življenju. To mogočno off-road vozilo je pač daleč najbolj podobno tanku. Kot otrok, ki dobi igračo, sem se kar nekajkrat vsedel vanj in zapeljal nekaj hitrih krogov po bližnjem pesku. Gre počasi, a zanesljivo z občutkom, da ga nič ne more zaustaviti. Deseto mesto bi si lahko Hummer delil še z Aston Martinom DB9 in Rolls-Roycom Phantonom. Primerka, ki sta umetnini vsak po svoje v velikem mozaiku avtomobilizma.

9. Renault Clio R.S. Cup na dubajskem dirkališču

iztok franko renault clio cup dubai

Nisem imel ravno veliko priložnosti sesti v dirkalnike v letu ’14. Precej časa sem preživel na kartodromu, a pogled mi je pogosto uhajal na sosednje dirkališče. Uspelo se mi je za dušo sesti zgolj enkrat v pokalnega Renault Clia Cup. Izjemen občutek vožnje z dirkalnim avtomobilom brez elektronskih pomagal, le varnostna kletka, surovi sekvenčni menjalnik, semi-slick dirkalne gume in atmosferski 2,0-litrski motor. Odločitev za 2015? Pogostejši obiski dirkališča!

8. Ford Fiesta ST in Renault Clio R.S.

renault clio R.S. 2014 test

Naj bosta kar skupaj pod številko 8; Clio R.S. in Fiesta ST. Dva avtomobila, ki sta mi v letu 2014 še na slovenskih cestah ostala izjemno lepo v spominu. Zapomnil si ju bom kot lepa vikend avtomobila, ko sem z njima prevozil precej kilometrov pa barvitih, zavitih slovenskih cestah. Nekakšna cukrčka ob slovesu.

ford fiesta ST 2014

7. Preizkus dirkalnega Renault Twinga Cup

renault twingo cup lema racing 2014 raceland

Neumorno domžalsko-kamniško moštvo LEMA Racing je že pripravilo na osnovi novega Twinga pravi mali dirkalnik. Imel sem čast, da sem ga med prvimi preizkusil na krškem kartodromu Raceland tik pred Božičem. TwinGO Cup bo zanimiv pokal z majhnimi dirkalniki s pogonom na zadnja kolesa, motorjem zadaj, ki bo potekal po Sloveniji, Avstriji, Slovaški, Češki in Hrvaški (morda še kje). Upam, da bom v prihodnjem letu imel priložnost ta avto zapoditi na kakšnem hitrejšem dirkališču… Ekipi lahko sledite tudi na instagramu @lemaracing!

renault twingo lema racing 2014 raceland

6. Jaguarjevi modeli

jaguar-xf-rs-2014

Priznam, da sem bil skeptičen, ko je TATA kupila Jaguar ter Land Rover. Vendar že kmalu po tem, ko so pričeli prihajati na trg novi Jaguarjevi modeli, sem sprevidel, da to vendarle ni pokop za to angleško znamko, temveč ponoven vzpon. Tokrat obraten. Če so nekoč Angleži vladali Indijcem, je sedaj popolnoma drugače. Modeli F-type Coupe, XJ-R in XF-RS so dokazali, da so vredni nakupa. So izjemno dobra alternativa nemški sveti trojici in vem – le tisti, ki ne sledijo čredi si jih bodo privoščili. Blagor njim. Te avtomobile z izjemnim V8 zvokom je namreč božansko voziti.

F-type R coupe je avto za nedeljske užitke. Izjemen zvok, ki ga ustvari 550 konjev, te lahko pripelje do orgazma.

F-type R coupe je avto za nedeljske užitke. Izjemen zvok, ki ga ustvari 550 konjev, te lahko pripelje do orgazma.

5. Porsche 911 Turbo S in Audi R8 V10 plus

audi r8 V10plus 2014

Nemški gigant Volkswagen skrbi za raznoliko ponudbo s svojimi številnimi znamkami. Porsche 911 Turbo S ali Audi R8 V10 plus pa je bila dilema, ki sem si jo zastavil? Težko bi se odločil za enega izmed njiju. Oba pa sta mi ostala v spominu po nekaj izjemno hitro odpeljanih zavojih. R8 je bolj predvidljiv, medtem ko Turbo S svojo moč bistveno na bolj surov način prenese na razbeljeni asfalt.

Rumen zunaj, rumen znotraj. Porsche 911 Turbo S.

Rumen zunaj, rumen znotraj. Porsche 911 Turbo S.

4. Sestavljanje lastnega Jeepa Wranglerja

jeep wrangler ramy 4x4 alsarab 2014

“Tu je katalog, dajva sestavit tvojega Jeepa,” so bile besede šefa Marwana, ko me je “zmotil” med delom. Počutil sem se kot razposajeni osemletnik, ki lista povsem sveži katalog LEGO kock. Korak po koraku sva se odločala kaj je smiselno namestiti na mojega službenega Wranglerja V6 z letnico izdelave 2009. Še lepše je bilo v delavnici opazovati njegovo postopno preozbrazbo. A najboljši del pri Jeepih je ta – da se preobrazba nikoli na zaključi. Že razmišljam kaj bi še dodal, zamenjal, ipd…

3. Ferrari 458 Speciale in F12berlinetta

ferrari f12 2014

Kmalu bo že polnih deset let, kar si lastim vozniški izpit, približno toliko časa se tudi ukvarjam z avtomobilističnim novinarstvom, a šele selitev v Dubaj, ponovno pridobivanje tukajšnjega izpita (slovenska zunanja politika je prav tako slaba kot notranja…) ter sodelovanje s portalom CarbonOctane.com mi je omogočilo, da sem končno zagnal motor Ferrarija in z njim preživel nekaj lepih trenutkov. Tako kot JEEP, tudi Ferrari ni zgolj le avto. To je avtomobil, ki ga opazuješ, ko se mu približuješ in še predno ga odkleneš mu posvetiš nekaj sekund pozornosti. Vedno znova in znova namreč opaziš kakšen nov detalj na tej italijanski umetnini. Prav enak postopek je, ko zapuščaš Ferrarija. Pa naj bo to 458 Speciale ali pa F12berlinetta oziroma kakšen drug model. Med vožnjo čutiš to stvaritev na štirih kolesih. Čutiš dihanje. Čutiš moč. Ponos. Zgodovino znamke. Občutek imaš, da nad teboj ne bdi angel, ampak kar sam Enzo Ferrari, ki je v zgodovini avtomobilizma pustil tako močan pečat!

A photo posted by Iztok Franko (@iztokfranko) on

F12berlinetta in 458 Speciale sta si povsem različno temperamentna avtomobila iste znamke. Medtem ko so mi misli pri Speciale znova in znova uhajale k različnim dirkališčem kjer bi ga bilo odlično preizkusiti na meji fizikalnih zmožnosti, se pri Berlinetti vožnja lahko odvija povsem sproščeno sredi mestnega vrveža… Vse dokler ni prve opcije, da “zahodiš” stopalko za plin in uživaš v V12 zvoku.

ferrari 458 speciale 2014

2. Jamboree 2014 Dubai and Northeren Emirates

jamboree 2014 dubai

Drugo polovico leta 2014 sem praktično preživel v puščavi, če se je le našel kanček prostega časa. Najbolj se mi je v spomin vtisnil velik skupinski “trip” imenovan Jamboree Dubai, ko se je na kupu zbralo krepko preko 150 Jeepov Wranglerjev. Za razliko od preostalih izletov smo se tu h končnemu cilju odpravili praktično vsi hkrati, kar je posledično pomenilo, da smo prvih nekaj kilometrov 140 kilometrov dolge preizkušnje praktično dirkali in se borili za svoj košček peščene poti skozi sipine. Vse skupaj je močno spominjalo na dakarski reli! Ni težko razbrati, da se mi je tu utrnila močna želja – nekoč bo potrebno iti tudi na Dakar!

A photo posted by RAMY 4X4 (@ramy4x4) on

1. Objem z Vallterijem Bottasom

Na finalni dirki sezone F1 se je zgodil neplaniran “zaplet”. Ob koncu dirke sem nepričakovano “postal” del ekipe Williams. Ne me narobe razumeti; objem, kot objem je sila prijetnejši z osebo, ki jo ljubim in si želim z njo preživeti preostanek svojega življenja. A tu je šlo za neko povsem drugačno energijo. Pozitivno energijo adrenalina, navdušenja in uspeha. Vse to sem začutil v tistih trenutkih, ko me je silno močna energija moštva Williams povlekla na njihovo stran. V delčkih sekunde so mi pričeli v možganih skakati prizori koliko truda je moštvo vložilo v celotno sezono. Vse to se je v tistem trenutku pod stopničkami za VN Abu Dhabija sprostilo iz moštva na plano. V meni se je ponovno prebudila že malce zaprašena in izgubljena stara ljubezen do F1. Ne do blišča, ki smo ga deležni ob gledanju po TV zaslonih, ampak do hitrosti. Do lovljenja tisočink. Do moštvenega garanja za skupen uspeh.

Ob tako odličnemu vzdušju zlahka postaneš največji privrženec moštva Williams.

Ob tako odličnemu vzdušju zlahka postaneš največji privrženec moštva Williams.

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko. Prispevki iz Dubaja nastajajo v sodelovanju s @CarbonOctane in @ramy4x4.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.