Zimski štart v novo sezono za Roka Turka na Jänner rallyju

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V avstrijskem mestu Freistadt se je danes s kvalifikacijami začel uvodni reli za evropsko prvenstvo sezone 2015, Jänner Rally. Po nočnem sneženju in nizkih temperaturah je na cesti posadke pričakal led, skrit pod novozapadlim snegom. Na ogrevanje in kvalifikacije sta se podala tudi Rok Turk s sovoznico Blanko Kacin, na njunega Peugeota 208 R2 pa […]

V avstrijskem mestu Freistadt se je danes s kvalifikacijami začel uvodni reli za evropsko prvenstvo sezone 2015, Jänner Rally. Po nočnem sneženju in nizkih temperaturah je na cesti posadke pričakal led, skrit pod novozapadlim snegom.

Jan-0455Na ogrevanje in kvalifikacije sta se podala tudi Rok Turk s sovoznico Blanko Kacin, na njunega Peugeota 208 R2 pa je ekipa nataknila zimske gume z žebljički za boljši oprijem v zimskih razmerah. Po dveh uspešno odpeljanih vožnjah za ogrevanje pa so jima jo v kvalifikacijah zagodle tehnične težave na dirkalniku. Tako sta ostala brez osvojenega časa in bosta na ponedeljkovem uvodnem dnevu rallyja s številko 22 štartala kot sedma v skupini ERC3, kamor spadajo dirkalniki s pogonom na prednji par koles.

Jan-1729“Glede na to, da je dirkalnik povsem nov, so seveda manjše težave na začetku razumljive. V dirkanju po snegu in ledu na jutranjem ogrevanju sem dobil tisti pravi občutek, tako da sem optimističen in se že veselim hitrostnih preizkušenj.” je pred štartom dobro razpoložen Rok.

Posadke bodo rally začele v ponedeljek zgodaj zjutraj, do cilja v torek zvečer pa jih čaka 237,8 kilometra zahtevnih hitrostnih preizkušenj ter prave zimske razmere.