BMW prejemnik številnih nagrad v letu 2014

Poslovno

BMW je sklenil uspešno leto 2014 s preko 50 državnimi in mednarodnimi priznanji. Nagrajence na različnih tematskih področjih in kategorijah so izbirali strokovni novinarji in žirije, sestavljene iz bralcev avtomobilističnih revij.  Mednarodni uspeh Med najpomembnejša mednarodna priznanja spada znamenita nagrada za mednarodni motor leta ”International Engine of the Year Award”, kjer je zmagovalca izbirala strokovna […]

BMW je sklenil uspešno leto 2014 s preko 50 državnimi in mednarodnimi priznanji. Nagrajence na različnih tematskih področjih in kategorijah so izbirali strokovni novinarji in žirije, sestavljene iz bralcev avtomobilističnih revij. 

Mednarodni uspeh

Med najpomembnejša mednarodna priznanja spada znamenita nagrada za mednarodni motor leta ”International Engine of the Year Award”, kjer je zmagovalca izbirala strokovna žirija 82 novinarjev s področja avtomobilizma iz 34 držav. 3-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo je bil dobitnik prestižne nagrade v svoji kategorijo že četrtič zapovrstjo. Žirija je tudi okitila model BMW i3 z nazivom svetovnega zelenega avtomobila leta ”World Green Car of the Year’‘ in mu podelila priznanje za dizajn leta ”World Car Design of the Year”. Muzej ”Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design” je skupaj z evropskim centrom ”European Centre of Architecture, Art Design and Urban Studies” prav tako nagradil modela BMW serije 3 Gran Turismo in BMW Pininfarina Gran Lusso Concept za odličen dizajn ”Good Design Award”.

BMW-nagrade-2014

BMW i8 pa je prejel največ glasov za avtomobil leta kultne britanske revije ”Top Gear”. V svoji oceni revija navaja, da ”BMW i8 predstavlja mejnik v avtomobilski zgodovini in veličastno najavlja navdušujočo in svetlo prihodnost.” V Nemčiji so bralci revije ”Auto, Motor und Sport” za najboljše avtomobile izglasovali BMW i3, BMW serije 4 Coupé in BMW serije 5.

Red Dot za BMW dizajn

Nagrado ”Red Dot Design Award” podeljuje mednarodna strokovna žirija v okviru tekmovanja na področju dizajna, ki ga prireja center North Rhine-Westphalia Design Centre za izdelke izjemnih oblikovalskih kvalitet. Priznanja so prejeli BMW serije 2 Coupé, BMW serije 3 Gran Turismo, modela BMW serije 4 Coupé in Cabrio kot tudi BMW i3 v kategoriji najboljše od najboljšega (”Best of the Best”). Tudi BMW i8 je bil med prejemniki nagrade ”Red Dot Award”. Avtomobilu je izkazala priznanje tudi organizacija iF Industrie Forum Design e.V z nagrado ”iF product design award 201” za najbolj inovativen stil.

Priznanja iz Slovenije

Priznanje s strani časopisa Finance

”Poslovni avto leta 2014”:

  • BMW serije 5 v kategoriji Managerski avto leta

Priznanje s strani ”Auto Bild Slovenija”

”Zlati volan”

  • Prvo mesto za BMW serije 4 Cabrio v kategoriji kabrioletov
  • Prvo mesto za BMW serije 2 Active Tourer v kategoriji kompaktnih vozil in križancev
  • Prvo mesto za BMW serije 4 Gran Coupé v kategoriji srednjega in višjega razreda
  • Prvo mesto za BMW X4 v kategoriji SUV vozil
  • Prvo mesto za BMW i8 v razredu športnih vozil