Iztok: Audiji, Audiji, Audiji…

Blog, Top

Nemška hladnost, natančnost in perfekcionizem. To lahko kupite že v cenovno dostopnem Volkswagen Polu ali Golfu. Naslednji predviden korak uspešnega človeka je prehod na znamko Audi, če želi ostati pri tem nemškem koncernu.

Nemška hladnost, natančnost in velika mera perfekcionizma. To lahko kupite že v cenovno dostopnem Volkswagen Polu ali Golfu. Naslednji predviden korak uspešnega človeka je prehod na znamko Audi, če želi ostati pri tem nemškem koncernu. Audi ponuja širok rang vozil, ki ga je zadnja leta še bolj popestril.

Ne morem pa mimo dejstva, ki ga v sarkazmu vedno izrečem, da so Audiji dobesedno Volkswagni. V vsakem hecu je pol resnice in tudi tu to velja. Ko sem se pred meseci usedel za volan Audija RS7 sem upal, da bo občutek drugačen.

audi rs7 2014

Nenazadnje je RS7 bistveno dražji model, ima krepko preko 500 “konjičev” pod motornim pokrovom… Pa glej ga zlomka. Počutiš se že prestižno! Vendar se na čustveni, emocionalni ravni ne povežeš tako z avtomobilom, kot se denimo z Maseratijem… Ali pa Jaguarjem, Aston Martinom ali celo ameriškim mišičnjakom Chevrolet Camarom. Seveda, da me ne bo kdo narobe razumel. Kupiti Golfa ali Audija RS6 Avant preprosto ni isto. Z zadnjim omenjenim lahko v le nekaj metrih izpod tunela pri Dubai Mallu dosežeš krepko čez 200 km/h, medtem ko Golf, pa naj bo GTI, se šele zažene ne pošteno.

audi rs6 avant 2014

Pljuniti moram tokrat direktno sebi v obraz – v svoj lasten “ksiht”. Audiji, ki sem jih vozil v zadnjem času, so nekako kot jaz, ko sem v dobri kondicijski formi (trenutno mi “buši” raste, za kar sta kriva indijska parata in odlični masleni piščanec v omaki). Športni Audiji so atletski, če imamo v mislih modele R8, RS4 Avant, RS6 Avant in RS7,… Na pogled izgledajo agresivno in hkrati hladno. Z očitkom, da imam prav jaz nemški, hladni izraz z le redkim nasmehom, se v arabskem svetu soočam pogosto. Še toliko poprej, ko izustim par angleških besed z nemškim prizvokom. No, tile zverinski Audiji izgledajo prav enako hladno.

audi rs4 avant in aston martin db9 2014

Pogrešam pa v notranjosti, ki je “super-duper” udobna in hkrati športna, več različnosti med modeli. Denimo med vožnjo Rolls-Royca težko ugotoviš, da za vsem skupaj stoji prav nemški BMW. Pri avtomobilih te vrednosti bi se lahko malce bolj posvetili raznolikosti. Seveda, bo tu letel očitek, da si nemara kupci želijo ravno to – usklajenost. Pa dvomim, da stoji na mestu, ko za avtomobil plačaš krepko čez sto tisoč evrov.

audi r8 2014

Očitati pa tem Audijem ne morem nekaj – zabavnosti med vožnjo. Že RS4 Avant, ki je družinsko naravnan, ponuja ogromno zabave med zavoji. Vsi ti – naj bodo V8 biturbo ali V10 pogonski agregati – imajo namreč skupni imenovalec Quattro, ki ga je nemški gigant plasiral na trg davnega leta 1980! Trakcija teh avtomobilov je na vrhunski ravni. Lega na cesti pa najbolj prepriča seveda pri modelu R8 z zadaj sredinsko nameščenim motorjem. Hladnokrvno kot Finec Kimi Raikkonen v F1, se lahko zapodiš skozi zavoj in ob pospeševanju začutiš v vratu ves navor, ki se sunkovito prenaša preko vseh štirih koles na asfalt.

A photo posted by Avto.Over.Net (@avtoovernet) on

Vsekakor pa so ti avtomobili vredni svojega denarja, če le izkoristite ves njihov potencial. Pri Avantoma njuno družinsko naravnanost, prostornost, kot seveda tudi moč, medtem ko pri R8 morda lovljenju naslednje dame za zabavo ali morebitne žene… Hja, pač dajem predloge. Vsekakor obiski dirkališč ne bi smeli biti izvzeti.

A photo posted by Iztok Franko (@iztokfranko) on

Kaj pa sledi po lastništvu modela znamke Audi? Porsche?

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko. Prispevki iz Dubaja nastajajo v sodelovanju s @CarbonOctane.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.