Povečanje letne kapacitete v turški tovarni za 50 odstotkov

Aktualno

Toyota Motor Manufacturing Turkey je z začetkom proizvodnje nove corolle verso povečala proizvodne kapacitete v tovarni v turškem mestu Adapazari s 100 tisoč na 150 tisoč avtomobilov letno. Sedanji kolektiv 2.600 zaposlenih se bo do…

Toyota Motor Manufacturing Turkey je z začetkom proizvodnje nove corolle verso povečala proizvodne kapacitete v tovarni v turškem mestu Adapazari s 100 tisoč na 150 tisoč avtomobilov letno.

Sedanji kolektiv 2.600 zaposlenih se bo do avgusta letos povečal na 3.000 delavcev, investicije v tovarno pa bodo zrasle za 180 na 700 milijonov evrov. Prodaja corolle verso se bo na evropskem trgu začela maja, do konca leta pa Toyota tod namerava prodati 62 tisoč teh avtomobilov. Sedaj se vse karoserijske različice corolle oblikovane in izdelane v Evropi, kjer je bilo v lanskem letu prodanih 221.503 vozil. Marca lani so v tovarni v Adapazariju uvedli drugo izmeno, trenutno pa tekoče trakove zapusti en avtomobil na vsaki dve minuti. V lanskem letu so izdelali 70 tisoč vozil in jih od tega 63 tisoč izvozili, kar jih postavlja na drugo mesto med avtomobilskimi izvozniki v Turčiji.