Svetovna premiera koncepta Kia KX3

Zanimivosti

Korporacija Kia Motors (na Kitajskem skupaj s kitajskim partnerjem deluje pod imenom Dongfeng Yueda Kia – DYK) je v kitajskem Guangzhou predstavila koncept KX3, ki bo Kiin predstavnik v razredu kompaktnih športnih terencev (SUV-C), ki je namenjen izključno kitajskemu trgu. Svetovna premiera koncepta bo na avtomobilskem salonu v kitajskem Guangzhouju, kjer bo edinstven videz vozila […]

Korporacija Kia Motors (na Kitajskem skupaj s kitajskim partnerjem deluje pod imenom Dongfeng Yueda Kia – DYK) je v kitajskem Guangzhou predstavila koncept KX3, ki bo Kiin predstavnik v razredu kompaktnih športnih terencev (SUV-C), ki je namenjen izključno kitajskemu trgu.

Svetovna premiera koncepta bo na avtomobilskem salonu v kitajskem Guangzhouju, kjer bo edinstven videz vozila poskušal pritegniti mlade Kitajce, ki iščejo vozilo visoke vrednosti, vrhunske kakovosti in živijo dinamično življenje. Kiin najnovejši koncept ponazarja, kakšen naj bi bil videti njihov kompaktni športni terenec v tem hitrorastočem razredu kitajskega avtomobilskega trga.

Kia-KX3-Concept-(front-quarter)

Koncept KX3 zaznamujejo SUV videz s športnimi detajli, kupejevske steklene površine, majhen zadnji spojler, nežno dvigajoča se bočna linija in mišičaste kolesne obrobe. Kiina značilna maska, ki spominja na tigrov nos, je dobila novo mat kromano obrobo, ki se nahaja pod zajetnimi ED žarometi. Konceptovo terenskost poleg visoke oddaljenosti od tal in vseprisotnega kroma poudarjajo še štirikolesni pogon in stabilnost na cestišču in izven njega. Rezultat je atraktiven videz kompaktnega špotnega terenca, ki obljublja tako uporabnost kot tudi izjemno vožnjo.

S svojo dolžino 4260 mm, širino 1.765 mm in precejšnjo medosno razdaljo (2.590 mm) koncept KX3 potnikom nudi veliko prostora v kabini. S svojo višino 1.630 mm voznikom nudi dober pregled na dogajanjem okrog vozila, tako na asfaltu kot tudi na brezpotjih, obenem pa s 400-litrskim prtljažnim prostorom in povsem ravnim prtljažnim dnom nudi dodatno mero uporabnosti.

Kia-KX3-Concept-(rear-quarter)

Koncept KX3 bo poganjal Kiin visokotehnološki 1,6-litrski turbo bencinski motor z neposrednim vbrizgom goriva (T-GDI), ki je uparjen z naprednim 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT), voznikom pa nudi užitekv vožnji. Štirkolesni pogon, skupaj z zmogljivim T-GDI motorjem in ugodno porabo goriva, voznikom nudi stabilnost v vseh voznih pogojih.

Šasija KX3 je narejena za doseganje maksimalnih 5 zvezdic po kitajskem varnostnem standard C-NCAP in zaradi povečanja pasivne varnosti so povečali uporabo zelo trdnega jekla po celi karoseriji.

Koncept KX3 je oblikovan in narejen izključno za kitajski trg. Pri Kii zaenkrat še ne morejo potrditi serijske proizvodnje koncepta KX3.