3 zmogljivi motorji

Aktualno

Novega picanta so Korejci za svetovno premiero, ki bo 1. marca na ženevskem avtomobilskem salonu, popolnoma spremenili in mu namenili 3 povsem nove motorje. Novinec je daljši od predhodnika ter ima tudi daljšo medosno razdaljo,…

Novega picanta so Korejci za svetovno premiero, ki bo 1. marca na ženevskem avtomobilskem salonu, popolnoma spremenili in mu namenili 3 povsem nove motorje.

Novinec je daljši od predhodnika ter ima tudi daljšo medosno razdaljo, poleg tega pa potnikom omogoča več udobja in kar za 27% več prtljažnega prostora. Nova je tudi 3-vratna karoserijska različica (poleg iz predhodnika znane 5-vratne) in se bo poskušal prebiti med najbolj konkurenčne ‘mestne malčke’ A razreda.

Evropski kupci bodo imeli na voljo kar 3 povsem nove in zelo zmogljive motorje – dve različici 1,0-litrskega bencinskega 3-valjnika (običajna in bi-fuel (bencin in LPG) različica) in močnejši 1,2-litrski bencinski 4-valjnik, vsi so iz serije Kappa motorjev.  Moč motorjev se giblje v razponu od 51 kW (69 KM) do 63 kW (85 KM), z največjim navorom med 94 in 121 Nm. Izpusti CO2 so v primerjavi s predhodnikom bistveno  zmanjšani in se gibljejo od 95 do 105 g/km. Enolitrski bi-fuel motor proizvaja 82 KM in 94 Nm navora. Poraba goriva znaša od 4,2 do 5,6 litrov na 100 km.

Za evropska tržišča bodo vsi motorji lahko opremljeni z ISG tehnologijo (Stop&Start), emisijami CO2 med 90 in 100 g/km – tako da vse motorne različice sodijo v najnižji razred lestvice za DMV (davek na motorna vozila), povprečna poraba pa se giblje med 4,1 in 5,6 l/100 km.

Malček bo ponujal veliko udobja in opreme, česar v tem segmentu (še) nismo vajeni (LED prednji žarometi in LED zadnje luči, zunanje vratne ročice na poteg, 7 varnostnih zračnih blazin – prvi Kiin model s kolensko zračno blazino, ogrevan volanski obroč, gretje prednjih sedežev, smerokazi v stranskih ogledalih, gumb za zagon motorja, Supervision športni merilniki, Bluetooth prostoročna povezava ipd.).

Nova generacija picanta bo v Ženevi doživela svetovno premiero 1. marca 2011, pri nas se prodaja prične že maja.