Varen avto za otroke varne hiše

Aktualno

Ta teden  so varovanci Varne hiše Maribor postali bogatejši za varno vožnjo na cesti. Podjetje Summit Motors Ljubljana jim je v dopoldanskih urah, na sedežu podjetja v Ljubljani, podarilo avtomobil Ford C-MAX: »Zgodbe, ki smo…

Ta teden so varovanci Varne hiše Maribor postali bogatejši za varno vožnjo na cesti. Podjetje Summit Motors Ljubljana jim je v dopoldanskih urah, na sedežu podjetja v Ljubljani, podarilo avtomobil Ford C-MAX: »Zgodbe, ki smo jih slišali s strani socialno ogroženih ljudi so nas pretresle, po drugi strani pa sta nas prevzela optimizem in zagnanost zaposlenih v varni hiši. To so ljudje, ki resnično opravljajo človeka vredno delo. Želimo jim vse dobro in upamo, da jim bo nov avtomobil dolgo in zvesto služil,« je povedal mag. David Jurič, generalni direktor Summit motors Ljubljana.

V podjetju Summit motors Ljubljana so se že v lanskem letu odločili, da bodo sredstva, namenjena darilom za poslovne partnerje in družbenike, poklonili v dobrodelne namene in storili nekaj dobrega za tiste, ki so pomoči najbolj potrebni. Ford C-MAX je prejel izjemno visoke ocene za varnost otrok, zato se je porodila ideja, da bi enega podarili Varni hiši za otroke in njihove mame.

O družbeni odgovornosti in varnosti otrok so na današnji novinarski konferenci poleg direktorja podjetja Summit motors Ljubljana, mag. Davida Juriča, spregovorili še Jožef Tivadar, direktor Centra za socialno delo Maribor in Janez Ujčič, podžupan Mestne občine Maribor. Govorci so si bili enotni, da je varnost otrok dolžnost vseh nas in da dejanja, kot je bilo današnje, povezujejo ljudi: »V času krize tovrsten solidarnostni dotik seže do srca. Ni pomemben samo za naše mesto, temveč tudi za slehernega posameznika,« je povedal podžupan Mestne občine Maribor Janez Ujčič.

Podarjenega avtomobila so se v Centru za socialno delo Maribor, pod okrilje katerega spada tudi Varna hiša, zelo razveselili. Zaradi pomanjkanja sredstev namreč že od samega začetka delujejo brez službenega vozila: »Dobivamo sodoben in varen avto, s katerim bomo lahko poskrbeli za prevoz mamic in otrok, saj je potreb po tovrstnih prevozih vedno več,« je pojasnil Jožef Tivadar, direktor Centra za socialno delo Maribor in dodal: »Z našim centrom v Mariboru pokrivamo 153.000 prebivalcev, zato verjemite, da bo avto služil svojemu namenu.«

Veliko zadovoljstvo je prav tako izrazila vodja Varne hiše Maribor Brigita Peršak, ki je še posebej izpostavila simbolno sporočilo donacije: »Nasilje v zasebni sferi in partnerskih odnosih ni več zasebni problem posameznikov, ki nasilje doživljajo, ampak širši družbeni problem, ki se ga globoko zaveda vse več ljudi. Tudi zaradi javne pozornosti, ki smo je v takih trenutkih deležni, ženske in otroci, ki so v nasilnih družinah največkrat žrtve, vse bolj postajajo naša skupna skrb. V  14 letih  delovanja  Varne hiše Maribor in stalni  podpori donatorjev tako dobrodošle in dragocene donacije doslej še nismo bili deležni.«

Predaja avtomobila Varni hiši Maribor je minila v prijetnem vzdušju in glasbeni spremljavi mladega kitarista Uroša Bariča. Njeni varovanci pa bodo v predbožičnem času prejeli še eno darilo. Zaposleni podjetja Summit motors Ljubljana so za otroke skupaj s poslovnimi partnerji  zbrali zajetno število oblačil, igrač in knjig v upanju, da jim poleg varnih trenutkov pričarajo tudi tiste najtoplejše.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine