Prireditev je žal odpovedana

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Prihod avstrijskega pokala KTM X-BOW, ki naj bi finale v stilu Race of Champions uvidel ta konec tedna na logaškem Blagomix racing parku, je žal odpovedan. V nedeljo so namreč napovedane celodnevne padavine, kar onemogoča…

Prihod avstrijskega pokala KTM X-BOW, ki naj bi finale v stilu Race of Champions uvidel ta konec tedna na logaškem Blagomix racing parku, je žal odpovedan. V nedeljo so namreč napovedane celodnevne padavine, kar onemogoča izpeljavo dirke z odprtimi dirkalniki znamke KTM. Kljub naporom organizatorjev, da bi vendarle izpeljali spektakel, bodo na svoj nastop dirkači iz Rusije, Češke, Poljske, Avstrije in tudi Slovenije morali počakati na začetek prihodnjega leta. Ob koncu letošnjega leta pa si lahko vendarle obetamo predstavitev pokala za dirkače in medije.
Na dirko je bilo sicer prijavljenih 28 voznikov, med njimi trije Slovenci; Grega Premrl, Andraž Hribar in Sebastjan Jakl. Dirka »head to head« pa bi začinila še znana imena iz sveta avto športa. Svoj nastop so med drugimi potrdili hitri in znani avstrijski dirkači, kot so Hermann Waldy (avstrijski prvak v gorsko-hitrostnih dirkah v letih 2006, 2007 in 2008), Kris Rosenberger (zmagovalec relija Saturnus leta 1997) in svetovni prvak iz leta 2008 v reliju razreda PWRC, Andreas Aigner.

Dirka, ki je bila načrtovana tudi kot dobrodelna akcija na kateri bi se s prispevki v zameno za TAXI vožnje zbiral denar za Iskrico Nedeljskega, bo tako organizirana prihodnje leto spomladi.