Nova, spektakularna trofeja

Aktualno

Nova, spektakularna trofeja Volvo Ocena Race-a je bila razkrita na sedežu dirke v mestu Alicante, pred predstavniki vseh 10 gostiteljev pristanišč, dirkaških moštev, lokalnih avtoritet in pokroviteljev dirke. Dogodek sovpada s prvo nočjo Volvo Ocean…

Nova, spektakularna trofeja Volvo Ocena Race-a je bila razkrita na sedežu dirke v mestu Alicante, pred predstavniki vseh 10 gostiteljev pristanišč, dirkaških moštev, lokalnih avtoritet in pokroviteljev dirke. Dogodek sovpada s prvo nočjo Volvo Ocean Race konference za leto 2011 – 12. ponovitev dirke.

Tako kot na olimpijskih igrah, se na tej 37.000 navtičnih milj dolgi dirki okoli sveta ne prejme finančne nagrade, vendar to lepo oblikovano trofejo, ki simbolizira slavo zmagovalca, saj dirka velja za enega najbolj ekstremnih izzivov na svetu. Že zgolj udeležba na dirki predstavlja uspeh.

Besede Mikea Sandersona, kapitana ABN AMRO ONE leta 2005-06, ko je sekal ciljno črno v Göteborgu: »To je moje olimpijsko zlato, moj Mount Everest, moje otroške sanje.«

Končna oblika nove Volvo Ocean Race trofeje je izdelek težkega boja v procesu izbire, ki ga je osvojilo špansko podjetje Proximama Comunicacion. Trofeja, ki meri 70 cm in tehta 9 kilogramov, sestavlja 11 krogov v obliki valov, vsak prikazuje eno dirko. Nov krog bo dodan po vsaki prihodnji ponovitvi dirke.

Narejena je iz aluminijaste in srebrne plošče ter predstavlja moderno in legendarno dirko, ki ima že 37-letno zgodovino. Vrhunski dizajn, satelitska komunikacija, tehnologija in inovacije so vedno imele pomembno vlogo pri razvoju dogodka, kar odseva tudi sama trofeja.

Na vsakem krogu je vgravirano leto dirke, skupaj z imenom zmagovalne ekipe ter kapitana.  Enajsti krog bo vgraviran po koncu dogodka, poleti leta 2012 v Galway-u.

»Verjamemo, da nova Volvo Ocean Race trofeja zajema vse vidike dirke« povzame Knut Frostad, CEO Volvo Ocean Race-a. »Je značilna trofeja in s svojim modernim občutkom pokaže kako naprej je razmišljanje o sami dirki. Krogi predstavljajo minule dirke, upodabljajo naš ponos, zapuščino ter dediščino.«

Spodaj utrinki te dirke: