Peljhan zmagal v Postojni

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Darko Peljhan in Igor Kacin (mitsubishi lancer EVO9) sta postala zmagovalca 5. rallyja Postojnska jama – Idrija. Izkušena posadka je vodila večji del rallyja. Vodstvo je prevzela po tretji hitrostni preizkušnji, ko je odstopil dotlej…

Darko Peljhan in Igor Kacin (mitsubishi lancer EVO9) sta postala zmagovalca 5. rallyja Postojnska jama – Idrija. Izkušena posadka je vodila večji del rallyja. Vodstvo je prevzela po tretji hitrostni preizkušnji, ko je odstopil dotlej vodilni Tomaž Kaučič. Za Peljhana je to prva zmaga po letu 2004, ko je dobil prvi rally Postojnska jama. Drugo mesto je osvojil nemški dirkač Hermann Gassner, tretje pa Mitja Klemenčič.

Vse do konca je bilo napeto v razredu N3. Potem ko je po težavah z zavorami zaostal Marko Jeram, se je do zmage pripeljal Slavko Komel. Toda Primorcu zmaga ni prinesla naslova državnega prvaka, saj je tri točke prednosti obdržal Marko Kavčič. V diviziji III je bil najhitrejši Borut Bratina pred Urošem Petričem in Aleksom Humarjem. V diviziji I je prepričljivo slavil Mladen Stepanovič pred Miho Prekom in Martinom Štucinom.

Več na rally-postojna.si >>