Peljhan vodi po prvem dnevu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Končan je prvi del 5. rallyja Postojnska jama – Idrija. Po odpeljanih desetih hitrostnih preizkušnjah vodi posadka Darko Peljhan – Igor Kacin (mitsubishi lancer EVO9), ki ima 1.35,2 prednosti pred Hermannom Gassnerjem (mitsubishi lancer EVO10)….

Končan je prvi del 5. rallyja Postojnska jama – Idrija. Po odpeljanih desetih hitrostnih preizkušnjah vodi posadka Darko Peljhan – Igor Kacin (mitsubishi lancer EVO9), ki ima 1.35,2 prednosti pred Hermannom Gassnerjem (mitsubishi lancer EVO10). Nemec se je prav na zadnji hitrostni preizkušnji prebil pred Mitjo Klemenčiča (mitsubishi lancer EVO9), ki za Gassnerjem zaostaja za 5,5 sekunde.

Med Postojno in Idrijo je potekal sila razburljiv uvodni del postojnskega rallyja. Tri raznovrstne in tehnično zahtevne hitrostne preizkušnje so zahtevale precejšen davek. Številni dirkači so prebili gume, zapeljali s proge ali se ujeli v katero izmed drugih pasti. Med prvimi je tako odstopil favorit Tomaž Kaučič, ki se mu je na etapi zlomil pesto na kolesu in Mariborčan je moral vodstvo predati tekmecem. Odlično je z rallyjem začel tudi Boštjan Logar, ki je bil najhitrejši na drugi hitrostni preizkušnji, a nato je Škofjeločanu odpovedal motor in odstop je bil neizbežen.

Z odličnimi časi se je proslavil Aleks Humar (citroen C2-R2), ki se je sprva boril celo za vodstvo, toda prebite gume in slabo delujoč motor sta Idrijčana potisnila v ozadje. Vrhunsko je z rallyjem opravil Marko Jeram (ford fiesta ST), ki zanesljivo vodi v razredu N3. Drugo mesto drži Mitja Slejko (renault clio), tretje pa Slavko Komel (peugeot 206 RC). Precej smole je imel Mitja Prezelj (ford fiesta ST), ki je prve tri današnje preizkušnje prevozil z okvarjeno polosjo. Po težavah Humarja v diviziji III vodi Borut Bratina (citroen C2-R2), drugi je v enakem dirkalniku Uroš Petrič. V diviziji I je danes ritem narekoval Mladen Stepanovič pred Martinom Štucinom in Miho Prekom. V pokalu Yugo vodi Andrej Mrak pred Matjažem Vogričem.

Prvi dan je zaznamoval tudi izjemno velik obisk gledalcev, ki so lahko uživali v napetem rallyju in sončnem jesenskem vremenu. Jutri se bodo avtomobilisti pomerili bližje Postojni, saj bo na sporedu še pet hitrostnih preizkušenj.

Več na rally-postojna.si >>