Tudi če bodo poskušali, to ni več mogoče.

Aktualno, Novosti

Sedaj na enem mestu lahko zanesljivo preverite avtomobil, preden ga kupite. Priporoča tudi slovenska Policija. Ko boste kupovali rabljen avto, ga pred nakupom sedaj brezplačno preverite na http://preveri.avtocenter.si . Tam namreč izveste o vozilu vse:…

Sedaj na enem mestu lahko zanesljivo preverite avtomobil, preden ga kupite. Priporoča tudi slovenska Policija.

Ko boste kupovali rabljen avto, ga pred nakupom sedaj brezplačno preverite na http://preveri.avtocenter.si. Tam namreč izveste o vozilu vse: kdaj je bilo prvič registrirano, kje je bilo kupljeno, ali je bilo celo ukradeno in ali je prosto vseh davčnih bremen.

S tem lahko preverite, ali prodajalec vozila govori resnico in ali smete avto sploh kupiti. Kajti, če kupite ukraden avto, se lahko že naslednji dan na vaših vratih prikaže policija. Če avto nima plačanih dajatev, pa bo v najboljšem primeru dodatno trpela vaša denarnica. Vse dajatve boste namreč morali poravnati sami.

Od 7.343 preverjenih kar 56 ukradenih

Trenutne statistike orodja so lahko zaskrbljujoče. Od 28. avgusta je bilo tako preverjenih 7.343 vozil, od tega je bilo kar 56 vozil ukradenih. Prav tako 18 vozil ni imelo plačanih dajatev, kar pomeni, da je lastnik avtomobil lahko kupil, a ga ni mogel registrirati. Med preverjenimi vozili je bilo eno vozilo tudi zarubljeno.

Priporoča slovenska Policija

Aplikacija za preverjanje uporablja aktualne posodobljene baze podatkov. Bazo ukradenih vozil pa pregledujejo po celotni Evropski uniji. Nad novim orodjem je navdušena tudi slovenska Policija, saj ga priporoča vsem kupcem avtobilov na njihovi spletni strani.

Od prodajalca zahtevajte certifikat

Preveri.avtocenter.si omogoča tudi brezplačno tiskanje certifikata, ki potrjuje resničnost ali neresničnost podatkov, ki jih navaja prodajalec. Ob testni vožnji ali ogledu avta prodajalca povprašajte tudi po certifikatu, ki ga je možno dobiti na http://preveri.avtocenter.si. Če govori resnico, vam ga bo rade volje natisnil in pokazal.

Če boste avto, ki ga sami prodajate, objavili tudi na spletnih oglasnikih in forumih, zraven prilepite tudi povezavo na certifikat, ki bo vašemu vozilu dokazoval istovetnost in bo potrjeval podatke, ki jih navajate.

Oglasnik s preverjenimi avtomobili
Avtocenter.si ima na enem mestu tudi oglasnik s preverjenimi rabljenimi avti. To je gotovo dobrodošla novica za vse kupce, saj lahko na ta način kupijo avto, za katerega so lahko prepričani, da so podatki, ki jih navaja prodajalec, resnični.

oglasno sporočilo

Več na Avtocenter.si


Sorodne vsebine