Predstavitev v Londonu

Aktualno, Zanimivosti

London. Ko so delavci iz kraterja v parku Potters Fields vlekli kroglo s premerom 4,7 metra, je ogromen predmet v šestih sekundah padel z višine 45 metrov. Ujeli so ga v zadnjem trenutku, pri tem…

London. Ko so delavci iz kraterja v parku Potters Fields vlekli kroglo s premerom 4,7 metra, je ogromen predmet v šestih sekundah padel z višine 45 metrov. Ujeli so ga v zadnjem trenutku, pri tem pa razkrili nedotaknjen avtomobil, kakršnega javnost doslej še ni videla – Opel Insignio. 

Več kot 300 povabljenih gostov je gledalo, kako se je novi avtomobil pognal iz krogle, ko je ta obvisela v zraku. »Zelo smo ponosni na Insignio in odločili smo se, da mora biti tako izjemen avtomobil tudi predstavljen na izjemen način. Zato smo se odločili, da bomo padec organizirali na eni izmed najbolj obiskanih in najbolj znanih lokacij v Londonu: Tower Bridge tik ob londonski mestni hiši (London Assembly),« pravi Alain Visser, vodja oddelka za trženje pri GM Europe, ki je Insignio zapeljal na prizorišče.

Insignia bo prvič uradno predstavljena danes, 22. julija, na mednarodnem britanskem avtomobilskem sejmu, kjer bo Opel objavil tehnične podatke vozila in ceno vozila v Nemčiji. V Nemčiji se bo takoj pričela prodaja obeh različic – štirivratnega modela in kombilimuzine – izbirati pa bo mogoče med sedmimi različnimi motorji. Vsi modeli izpolnjujejo emisijske standarde Euro 5 in so opremljeni z ročnim ali s samodejnim šeststopenjskim menjalnikom.

Prav nova Insignia je tista, pri kateri je Opel izpostavil številne najnaprednejše tehnološke novosti. To je še dodaten razlog za dramatično predstavitev avtomobila: poudariti natančnost, h kateri se je obvezalo avtomobilsko podjetje.

V soboto je na zemljo ”treščila” krogla, težka 3,2 toni. Žerjav, visok 62 metrov, je v nedeljo vzbudil radovednost gledalcev, ko je dvignil kroglo iz ogromnega kraterja v parku Potters Fields, kot da bi jo odstranjeval po padcu na zemljo. V ponedeljek je avtomobil z višine 45 metrov dramatično padel nazaj na zemljo. Organizatorji so morali zagotoviti varen pristanek.

»Želeli smo poudariti, da smo pri razvoju nove Opel Insignie pozornost namenili podrobnostim in se osredotočili na natančnost. Tako kot Insignia je moral biti tudi sleherni trenutek tega dogodka do potankosti precizno načrtovan,« dodaja Visser. 

Skupina 60-ih ljudi je delala skupaj več kot 7.200 ur in s pomočjo najnovejših možnih tehnologij načrtovala, pripravljala, vadila in izvedla to senzacijo. Da bi hitri padec avtomobila, pri katerem je vozilo padalo s hitrostjo 7,6 metra na sekundo, zagotovo uspel, so na mestu dogodka v parku Potters Fields nepretrgoma delali 96 ur.

Za mehanizem, ki je to omogočil, je bilo potrebnih okoli 3 kilometre električnih kablov in žic, 152 metrov zračnih cevi in več kot 120 zračnih ventilov. Trinajst računalniško vodenih pnevmatskih zavor je zaustavilo težo 2,7 ton, ki je padala z vrtoglavo hitrostjo.