Prihaja Mi.To

Aktualno, Novosti

Z Alfo Mi.To želi Alfa Romeo navdušencem njenih vozil ponuditi najbolj kompakten športen avto do sedaj. Moderen in inovativen avto, z imenom ki ima zgodovinske korenine. Ime Mi.To ima velik pomen pri Alfa Romeu, ker…

Z Alfo Mi.To želi Alfa Romeo navdušencem njenih vozil ponuditi najbolj kompakten športen avto do sedaj. Moderen in inovativen avto, z imenom ki ima zgodovinske korenine. Ime Mi.To ima velik pomen pri Alfa Romeu, ker je bilo izbrano kot znak tesne povezave med preteklostjo in prihodnostjo znamke: med Milanom, ki je mesto oblikovanja in ki je ustvarilo zunanjo podobo avta ter Torinom, mestom, ki bo odgovorno za serijsko proizvodnjo. Odločitev, ki poudarja močno voljo znamke, da utrdi milanske korenine.

Mi.To je prvi avto, ki je narejen po 8C Competizione, alfini ikoni dizajna in tehnologije, od katere si je sposodil določene karakteristike: specifična oblika bočnih stekel, trikotni motiv, ki zaznamuje prednji odbijač, oblika prednjih žarometov ter zadnje luči z LED tehnologijo. Prednji žarometi in zadnje luči predstavljajo specifične personalizirane lastnosti: zgradba, ki vsebuje različne oblike obdelave materialov in barv, ki ustvarijo vrhunsko “obrobo za oči”, ki izraža alfin stil in agresivnost.

Personalizirana armaturna plošča ter sedeži zagotavljajo notranjosti izraz vrhunskega italijanskega stila, prijetnega vendar športnega, z vrhunskimi materiali in smislom za detajle.

Velik poudarek je bil dan tudi samim dimenzijam avta, ki pripomorejo k kompaktni in dinamični obliki: Mi.To je dolg 4,06 m, visok 1,44 m ter širok 1,72 m.

Stil, dizajn in še več: zmogljivosti in tehnologija morajo biti vedno vrhunske pri Alfa Romeu. Kot vsi modeli pri Alfa Romeu, je tudi Mi.To vzbuditi zanimanje zahtevnih strank s svojo izvrstno voznostjo, ki jo najdemo v alfinem DNK zapisu. To se odraža pri motorju, zavorah, volanskem obroču, vzmetenju in menjalniku, ki omogočajo troje različnih voznih obnašanj, ki odražajo voznikove zahteve: super športno (Dynamic), mestna vožnja (Normal) ter maksimalna varnost pri težkih voznih lastnostih (All-Weather). Mi.To je prvi avto v svojem segmentu, ki nudi vozniku takšno tehnološko komponento.

Vrhunske zmogljivosti zagotavlja paleta 4 motorjev, ki so vsi opremljeni s turbinskimi polnilniki (tako bencinski kot dizelski), razpon moči pa sega od 66 kW (90 KM) pa do 114 kW (155 KM). V bližnji prihodnosti pa se jim bodo pridružili še zmogljivejši motorji.

Zmogljivosti in lega na cesti so bile razvite in optimizirane, tako da nudijo največjo možno mero zadovoljstva v popolni varnosti. Mi.To nudi resničen alfin užitek v vožnji, opremljen z “Contractive” vzmetenjem, ki omogoča vrhunsko aktivno, pasivno in preventivno varnost: sistem VDC je pri vseh vozilih serijska oprema, sama zasnova karoserije pa je oblikovana tako, da bo zadovoljila vsem zahtevam EuroNCAP testiranjem v prihodnosti.

Alfa Mi.To bo predstavljena mednarodni novinarski srenji v juniju 2008.

Vir: Avto Triglav