Cerklje se bližajo

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Še nekajkrat gremo spat in že bo tu prvi dirkaški konec tedna prvenstva SPTA na domačih tleh. Od 8. do 10. junija bo dirkališče pri Cerkljah ob Krki gostilo preko 90 avtomobilov iz srednje in…

Še nekajkrat gremo spat in že bo tu prvi dirkaški konec tedna prvenstva SPTA na domačih tleh. Od 8. do 10. junija bo dirkališče pri Cerkljah ob Krki gostilo preko 90 avtomobilov iz srednje in južne Evrope.

Hrvaški Škodin pokal je že najavil prihod minimalno devetnajstih voznikov, ki bodo odpeljali uradna treninga in eno dirko v nedeljo. Potrjen pa je tudi nastop Polo pokala, kateri vozniki bodo v soboto odpeljali kar dve dirki. Po odpovedani dirki v Poreču se bo na dolenjsko dirkališče Mobikrog pripeljalo preko dvajset atraktivnih pokalnih polov.

Prve prijave prihajajo tudi že za srednje-evropsko cono, kjer je tudi za letošnjo dirko že prijavljen audijev dirkalnik serije DTM, ki ga bo vozil Liedl. Manjkal pa ne bo niti BMW GTR, porsche GT3, seati leoni supercopa, škoda octavia in ostali. Pričakuje se še prihod mercedesovega DTM-a.

V slovenskem prvenstvu se pričakuje nastop tridesetih voznikov. V tem primeru bosta imeli obe diviziji vsaka svojo dirko. Vsekakor pa se nestrpnost stopnjuje, saj je iz Melka ostalo še veliko neporavnanih računov v vseh razredih.

Več na spta.info