Od danes naprej ga lahko že kupite

Aktualno, Novosti

Novi fiat bravo vsekakor pomeni velik korak naprej na poti prenove palete modelov znamke Fiat. To je model, na katerem se prvič predstavlja novi logotip, s katerim se namerava Fiat – ne da bi pri…

Novi fiat bravo vsekakor pomeni velik korak naprej na poti prenove palete modelov znamke Fiat. To je model, na katerem se prvič predstavlja novi logotip, s katerim se namerava Fiat – ne da bi pri tem pozabil na svojo več kot stoletno zgodovino – posvetiti prihodnjim izzivom. Bravo, ki so ga zasnovali v Fiatovem Centru za slog, z gladkimi in mehkimi linijami ustvarjajo občutek pripadnosti družini Fiat z oblikami, ki jih je vnesel že grande punto, po drugi strani pa na novo tolmačijo slogovne elemente iz italijanske avtomobilistične tradicije. Vetrobransko steklo je pomaknjeno naprej in nagnjeno, žarometi so “kapljasti”, novi logotip obdaja športna maska. Novi bravo, petvraten avtomobil z vitko, agresivno linijo, je hkrati eleganten in kompakten: dolg je 434, širok 179, visok 149 centimetrov, medosna razdalja znaša dva metra in 60 centimetrov, prostornina prtljažnega prostora (400 litrov) pa sodi v sam vrh v razredu. Z novim avtomobilom se predstavlja nova družina motorjev. Ob že uveljavljeni paleti znanih turbodizelskih motorjev s tehnologijo vbrizga po skupnem vodu Common Rail (1.9 Multijet 8v z 88 kW (120 KM) in 110 kW (150 KM)) ter bencinskem motorju 1.4 Starjet 16v s 66 kW (90 KM), se predstavlja novi rod bencinskih motorjev s turbinskim polnilnikom T-JET (1.4 Turbo z 88 kW (120 KM) in 110 kW (150 KM)), ki združuje nizko porabo goriva in izredne zmogljivosti.

K izboljšanemu potovalnemu udobju ob natančnem krmiljenju in odlični legi na cesti prispeva odločitev za dve shemi obes, uveljavljeni, a prilagojeni in posodobljeni za potrebe novega brava. Na prednjih kolesih so uporabljene posamične obese vrste McPherson, zadaj pa sta kolesi povezani (polposamično) s torzijsko prečko.

Novi fiat bravo je dosegel najvišji standard varnosti (5 točk EuroNCAP) na preskusih aktivne in pasivne varnosti, saj ima vgrajenih veliko varnostnih blazin (do sedem), tritočkovne varnostne pasove, vse z zategovalnikom in omejevalnikom zatezne sile, pet vzglavnikov. Pozornost na področju varnosti je veljala tudi ”trku s pešcem”, kar so upoštevali pri načrtovanju školjke. Novi model ima vgrajene tudi najsodobnejše elektronske naprave za nadzor nad dinamičnim obnašanjem vozila, kot so ABS z EBD, napredni ESP s Hill Holderjem ter sistem za preprečevanje zdrsa ASR.

Novi fiat je hkrati tudi nosilec novih tehnologij ne le na področju motorjev, temveč tudi na področju elektronike, ki je v službi udobja in dobrega počutja v vozilu. V fiatu bravo je novi rod sistema Blue&Me™ z imenom Blue&Me™ Nav; tehnologija, ekskluzivna za skupino Fiat, razvita v sodelovanju z Microsoftom, uporabnosti prvega rodu dodaja izredno učinkovit navigacijski sistem s piktogrami in dostopom do cele vrste infotelematskih storitev v čistem Fiatovem duhu: zelo uporabno in po ceni, ki ji na trgu ni para.

Samodejna dvopodročna klimatska naprava, dva avtoradia z različnima sistemoma Hi-Fi in veliko panoramsko strešno okno, tempomat Cruise Control, tipalo za dež, sistem pomoči pri parkiranju in meglenke s funkcijo samoprilagajanja pri vožnji skozi ovinek zaokrožajo opremo, s katero vozilo prilagodimo lastnim potrebam in ki omogoča prijetno vožnjo za vse potnike v avtomobilu.

Bogastvo projekta potrjuje tudi že od vsega začetka zelo široka paleta različic fiata bravo: pet motorjev, dvanajst elegantnih barv in štiri ravni opreme (Dynamic Base, Dynamic, Emotion in Sport). Že v serijski opremi so ta vozila izjemno bogato opremljena in nudijo kupcu visoko vrednost glede na ceno. Vstopna cena bravota z bencinskim motorjem 1.4 Starjet 16v Dynamic Base je 12.610 EUR, vstopni dizelski motor 1.9 Multijet 8v z enako opremo je 15.950 EUR. Zastopnik meni, da bo prodanih največ avtomobilov 1.9 Multijet 8v z opremo Dynamic, ki ponuja veliko za zelo majhno razliko v ceni: posebno oblazinjenje, posebno barvo karoserije, bočni in okenski varnostni blazini in meglenke za prilagajanje pri vožnji skozi ovinke, za ceno 16.990 EUR (razlika 1.040 EUR). Najdražja je različica 1.9 Multijet 16v s 110 kW (150 KM) z opremo Sport je 19.970 EUR.

Več na fiatbravo.si


Sorodne vsebine