Končno v Sloveniji

Aktualno, Novosti

Zastopnik in distributer vozil Fiat, Lancia in Alfa Romeo, Avto Triglav d.o.o., Ljubljana je strokovno javnost seznanil z novo modelsko pridobitvijo za slovenski trg. Razvejani paleti vozil Fiat se pridružuje Fiat Sedici, kompaktno vozilo s…

Zastopnik in distributer vozil Fiat, Lancia in Alfa Romeo, Avto Triglav d.o.o., Ljubljana je strokovno javnost seznanil z novo modelsko pridobitvijo za slovenski trg. Razvejani paleti vozil Fiat se pridružuje Fiat Sedici, kompaktno vozilo s štirikolesnim pogonom spodnjega srednjega segmenta. Kompaktno, okretno in lahko vodljivo vozilo meri v dolžino 4.115 mm, v širino 1.755 mm, v višino 1.620 mm, a kljub manjši višini kot ostali tekmeci v tem segmentu ohranja enako višino od tal: 1900 mm. Prostornina prtljažnika se giblje od 270 do 670 litrov (ob podrti zadnji klopi).

S svojo všečno zunanjostjo, ki jo je načrtal Giugiaro, uspešno združuje užitek in tehniko vožnje kompaktne limuzine z lastnostmi športnega večnamenskega terenskega (SUV).

Sedici ima dva pogonska agregata: bencinski motor 1.6 16v s 79 kW (107 KM) s pet stopenjskim menjalnikom in dizelski motor 1.9 Multijet 8v z 88 kW (120 KM) s šest stopenjskim menjalnikom in DPF filtrom, kar zagotavlja čistejši izpuh. Oba motorja ustrezata kriterijem Euro 4 in zagotavljata dobre zmogljivosti, nizko porabo goriva in nizke emisije.

Sedici ima dva načina prenosa pogona: pogon samo na prednji kolesi in štirikolesni pogon »na zahtevo«; ta ima elektronsko krmiljen izklop diferenciala. Pri vozilu s štirikolesnim pogonom so možni 3 načini delovanja: 2WD (pogon samo na prednji kolesi); AUTO (pogon večinoma na prednji kolesi, po potrebi samodejni vklop pogona 4×4); LOCK (razporeditev moči spredaj in zadaj 50:50; za težje speljevanje na zahtevnih terenih, do hitrosti 60 km/h). Svoj terenski značaj izrazi z vstopnim kotom 20,3°; izstopnim kotom 31,1°, prehodnim kotom 18,1°. Vozila imajo 16 palčna platišča.

Sedici ima dva nivoja opreme: Dynamic in Emotion pri obeh pogonskih agregatih. Oprema Dynamic vsebuje: 4 varnostne blazine, ABS+EBD, ročno klimatsko napravo, avtoradio s predvajalnikom zgoščenk, centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem, električni pomik stekel spredaj, električno nastavljivi in ogrevani zunanji vzvratni ogledali, meglenke, voznikov sedež in volan nastavljiv po višini. Oprema Emotion pa dodaja: samodejno klimatsko napravo, volanski obroč in prestavno ročico v usnju, ukazne tipke za avtoradio na volanu, električni pomik stekel tudi zadaj in 16 palčna lita platišča.