Aleš optimističen

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na prvi dve dirki sezone se je Aleš Bužga s svojo ekipo podal v avstrijski Melk. Prestal ju je odlično, megane malo slabše. V nadaljevanju sezone lahko pričakujemo še napadalnejše vožnje Aleša! Na sobotnima uradnima…

Na prvi dve dirki sezone se je Aleš Bužga s svojo ekipo podal v avstrijski Melk. Prestal ju je odlično, megane malo slabše. V nadaljevanju sezone lahko pričakujemo še napadalnejše vožnje Aleša!

Na sobotnima uradnima treningoma si je Aleš priboril deveto štartno mesto. Pogoji so bili oteženi predvsem zaradi počasnejših avtomobilov. Seštevek kratke, le dober kilometer dolge proge v Melku in dvajsetih voznikov na njej lahko pomeni le eno – gnečo.

Z odločno vožnjo na sobotni dirki je Aleš zasedel peto mesto v svoji diviziji II. V svojem razredu 3 pa tretje mesto. Dirka je bila od štarta do cilja zelo naporna in napeta. Za vrat mu je dihala konkurenca. Sprva je to bil Samo Čede, na koncu pa Miro Marinšek z močnejšo alfo romeo 147.

Da pa vikend le ne bi bil preveč uspešen je poskrbel nedeljski jutranji ‘Warm Up’. Ob želji, da bi Aleš dosegel najboljše čase in se pripravil na drugo dirko so se pričele vrstiti težave na podvozju. Popolnoma so prenehali delovati prednji amortizerji. S takšnim avtomobilom se je moral Aleš podati na drugo dirko.

Pričel jo je obetavno, vendar s povsem nemirnim meganom ni uspel zadržati konkurence za seboj. Mest ni prepuščal brez bojev in na koncu dirke pristal na šestem mestu v diviziji II. V svojem razredu 3 pa je ponovno osvojil, glede na vse težave, odlično tretje mesto.

ALEŠEV KOMENTAR:
Iz avtomobila sem potegnil maksimum. Soočal sem se z velikimi težavami prednjih amortizerjev po nedeljskem jutranjem ogravanju. Zato sem moral nedeljsko dirko odpeljati brez blaženja prednjega dela avtomobila. Zato je bil megane zelo nemiren v zavojih in težko obvljadljiv. Pred Cerkljami moramo to težavo nemudoma odpraviti. Glede na mojo moč avtomobila in moč konkurentovih pa sem lahko z zbranim izkupičkom točk le zadovoljen.

Več na buzga-motorsport.com


Sorodne vsebine