Novi Volkswagen Golf Sportsvan

Aktualno, Saloni

Volkswagen je na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu svetovni javnosti premierno predstavil študijo novega Golfa Sportsvan.

Volkswagen je na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu svetovni javnosti premierno predstavil študijo novega Golfa Sportsvan. Kompaktni enoprostorec se bo Golfovi družini pridružil sredi naslednjega leta.

Golf Sportsvan med drugim prepriča z izjemno prostorno in prilagodljivo notranjostjo (zadnja sedežna klop je vzdolžno pomična za 180 mm, prostornina prtljažnika pa znaša več kot 1.500 litrov) ter z najsodobnejšimi asistenčnimi sistemi. Že osnovna izvedba bo serijsko imela na primer XDS+, funkcijo večnaletnega zaviranja, klimatsko napravo, sedem varnostnih blazin, novo elektronsko parkirno zavoro, 5-palčni zaslon na dotik, prilagodljivo prtljažno dno in prtljažni rolo.

vw golf sportsvan 2013

V Golfu Sportsvan se bodo predstavili najnovejši asistenčni sistemi: tako bo za Golf prvič na voljo senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje. Senzor voznika med vožnjo opozarja na vozila v mrtvem kotu. Pri vzvratnem odparkiranju sistem zaznava tudi vozila, ki se približujejo ob strani zadaj in ki jih voznik lahko hitro spregleda. Tudi v tem primeru se aktivira opozorilo. Pri nevarnosti trčenja elektronika asistence za odparkiranje avtomatsko aktivira funkcijo zaviranja v sili. Poleg tega v ponudbi ne bodo manjkale niti tehnologije, kot so dinamično uravnavanje podvozja (DCC), sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili, avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) in asistenca za ohranjanje smeri.

Šest novih motorjev za Golf Sportsvan z razponom moči od 63 kW (85 KM) do 110 kW (150 KM) je serijsko opremljenih s sistemom start-stop in imajo do 19 odstotkov nižjo porabo kot predhodne izvedbe. Vsi motorji, ki bodo na voljo ob uvedbi na trg, izpolnjujejo zahteve izpušnega normativa Euro 6. Učinkovitost novih pogonskih agregatov za Golf Sportsvan najbolje ponazarja motor 1.6 TDI BlueMotion z 81 kW (110 KM): predvidoma bo porabil le 3,7 l/100 km, kar ustreza emisiji CO2 95 g/km.