Druga dirka v Melku

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Zdene Robida je zmagovalec druge dirke v Melku. Za las je ušel drugouvrščenemu Igorju Deklevi . V diviziji I je slavil Wolfgang Trinkl . Pri seicentih je svoj talent dokazal Iztok Vonča . Dirko sta…

Zdene Robida je zmagovalec druge dirke v Melku. Za las je ušel drugouvrščenemu Igorju Deklevi. V diviziji I je slavil Wolfgang Trinkl. Pri seicentih je svoj talent dokazal Iztok Vonča. Dirko sta zaznamovali kar dve črni zastavi.

Na štartu je iz drugega mesta najbolje potegnil Hannes Jagarinec in za njim Andraž Hribar. S prvega mesta je tako na tretje padel Igor Dekleva. Direktor dirke pa je ponovno ugotovil, da je Hannes Jagarinec, tako kot včeraj, tudi danes ponovno štartal prehitro. Po dveh prehitrih kazenskih vožnjah skozi bokse so ga diskvalificirali. Črno zastavo je dobil tudi Hribar, ki je tudi prehitro štartal ter nato ni upošteval kazni, vožnje skozi bokse. Po dirki je povedal, da predpisane kazni na štartno-ciljni ravnini ni videl.

Zdene Robida se je tako prebil za Deklevo in ga že po nekaj poizkusih uspešno prehitel. Začel je konstantno povečevati razdaljo pred Igorjem. Na tretje mesto se je z drznimi prehitevanji iz zadnjega mesta prebil Andreas Mairzedt. Švignil je mimo vseh bmw-jev, renaultov, peugeotov in ostalih kot za šalo. Pred prihodom na Melk je bil sicer prijavljen v razred 3, vendar zaradi nekaterih tehničnih rešitev na avtomobilu ga je komisija prestavila v višji razred.

Že v prvem krogu je pred ovalom v ogrado atraktivno s svojo alfo zletel Miro Marinšek, vendar je lahko nadaljeval dirko. Odlično je dirko pričel tudi Aleš Bužga. Za vrat sta mu ponovno dihala Samo Čede in Dejan Grabner. Najprej je uspelo Čedetu prehiteti Bužgo, ki je po dirki potožil nad prednjimi amortizerji, ter nekaj krogov kasneje še Grabnerju, ki je z odlično vožnjo prehitel še Čedeta.

Wolfgang Trinkl je ponovno odlično štartal iz predzadnjega mesta ter v razredu 2 takoj prešel v vodstvo. Marjan Nagode mu je s težavo sledil, saj je ponovno vso dirko prevozil v le tretji prestavi. Napet dvoboj sta oprizorila Zoran Poglajen in Sebastijan Skrbinšek, ki je na koncu le moral priznati premoč starejšemu konkurentu.

Pri seicentih sta dirko napadalno pričela Nejc Juhant in Luka Kropivšek. Iztok Vonča ju je uspel prehiteti ter voziti na varni razdalji pred obema. Po vrtenju Juhanta se je na tretje mesto prebil Janez Škulj, ki je že cel vikend bolehal.

Proti koncu dirke se je Igorju uspelo približati Robidi. Vožnja odbijač na odbijač se je vlekla vse do zadnjega kroga, kjer je zasluženo le zmagal Zdene.

Več na spta.info


Sorodne vsebine