Dizelski V12

Aktualno

Veliki Audijev SUV je dobil v ponudbi nov pogonski agregat, ki pa ni kar tako. Sedaj je mogoče kupiti Q7 z dvanajstvaljnim dizelskim motorjem TDI prostornine šestih litrov ter močjo 500 konjskih moči oziroma 368 kilovatov. Navora…

Veliki Audijev SUV je dobil v ponudbi nov pogonski agregat, ki pa ni kar tako. Sedaj je mogoče kupiti Q7 z dvanajstvaljnim dizelskim motorjem TDI prostornine šestih litrov ter močjo 500 konjskih moči oziroma 368 kilovatov. Navora pa ima, beri pazljivo, 1000 Nm! Ja, das ist sehr gut und schnell.

Vsi ti razburljivi podatki pa se izkažejo tudi v praksi. Najvišja hitrost Q7 s takšnim motorjem znaša 250 km/h, ki pa je elektronsko omejena. Do stotke pospeši v 5,5 sekundah.

Takšen avtomobilček pa mora biti tudi na pogled drugačen od svojih sovrstnikov,  kar tudi je, saj ima športnejši prednji odbijač z agresivnejšimi stranskimi pragovi.

S tem motorjem pa bodo najverjetneje Nemci vplivali na prodajo vozil v ZDA, kjer je Audi prodal le 30 odstotkov vseh prodanih Q7 do sedaj.