Schumacher zabaval, Alonso osvojil

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Na zadnji dirki sezone formule ena v brazilskem Sao Paulu je zmagal mladi Brazilec Felipe Massa s Ferrarijem pred Špancem Fernandom Alonsom. Slednji je drugič zapored osvojil naslov svetovnega prvaka. Njegov največji tekmec Nemec Michael Schumacher…

Na zadnji dirki sezone formule ena v brazilskem Sao Paulu je zmagal mladi Brazilec Felipe Massa s Ferrarijem pred Špancem Fernandom Alonsom. Slednji je drugič zapored osvojil naslov svetovnega prvaka. Njegov največji tekmec Nemec Michael Schumacher je sicer z odlično odpeljano svojo zadnjo dirko v karieri, zabaval s svojo mojstrsko vožnjo vse navzoče na dirkališču ter za televizijskimi zasloni, a žal z nekaj smole osvojil četrto mesto.

Takoj po štartu dirke so mnogi še upali, da se bo zgodil neverjetni scenarij s Schumacherjevo zmago in Alonsovim odstopom, kar bi pomenilo osmo osvojitev naslova za veterana v formuli ena Michaela Schumacherja. Med prebijanjem v ospredje pa je vanj rahlo trčil Giancarlo Fisichella in mu predrl zadnjo levo pnevmatiko. Tako se je moral Nemec po daljšem postanku v boksih ponovno prebijati v ospredje.

Dlje od četrtega mesta ni šlo, kar pa je že zelo dober rezultat na konkurente, ki jih je moral prehitevati med prebijanjem v ospredje. Spektakularno po skrajni notranji strani po štartno-ciljni ravnini je prehitel nekaj krogov pred koncem dirke svojega naslednika v Ferrariju Kimija Raikkonena. Medtem je od štarta do cilja vodil Felipe Massa, ki je s svojo drugo zmago v karieri svoji domovini Braziliji privozil po dolgem času tudi domačo zmago, ki je niso videli vse od devetdesetih let, ko je nazadnje zmagal domačin v deželi samba Ayrton Senna.

Alonso je z drugim mestom brez težav osvojil naslov, saj je svojo prednost povečal na 134 točk, medtem ko jih je Schumacher zbral 121. Slednji se odpravlja v pokoj, Alonso pa k Mercedesu in Raikkonen k Ferrariju, torej prihodnje leto se začne pisati novo poglavje elitne karavane.


Sorodne vsebine