Kdo bo koga

Avtomobilizem, Šport

Sredi novembra nas čaka na Kitajskem v Macau še zadnje dejanje v svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov, kjer po zadnjima dvema dirkama v Španiji najbolje kaže mlademu Brazilcu Augustu Farfusu z Alfo Romeo 156, ki je…

Sredi novembra nas čaka na Kitajskem v Macau še zadnje dejanje v svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov, kjer po zadnjima dvema dirkama v Španiji najbolje kaže mlademu Brazilcu Augustu Farfusu z Alfo Romeo 156, ki je prevzel vodstvo v skupnem točkovanju, a hkrati si tudi nakopal maksimalno dodatno obtežitev dirkalnika z 80 kilogrami.

V Kitajsko, ki bo na sporedu šele 17. -19. novembra, prihajajo štirje vozniki z razliko le treh točk. Farfus ima zbranih 60 točk, medtem ko jih imasta Andy Priaulx ter Jorg Muller po 59  (oba BMW 320si) in Gabriele Tarquinu s Seatom 57. Teoretično se za naslov še lahko borita Rickard Rydell (Seat Leon) z 54 oziroma Dirk Muller (BMW 320si) s 53 zbranimi točkami.

Vendar je žal potrebno priznati odlično izhodišče sedanjemu svetovnemu prvaku Andyu Priaulxu, ki bo v Kitajski vozil z le 45 kilogrami dodatne teže, medtem, ko jih bo imel Jorg Muller 75 in Farfus 80. Slednji bi jih lahko imel celo 90, v kolikor bi tako dopuščala pravila (maksimalna obtežitev je 80kg), saj vodi v skupnem seštevku (+30kg) in odlično se je odrezal na zadnjima dirkama (20+40=60kg). Priaulx je tudi lansko leto osvojil prav v Macau naslov svetovnega prvaka z BMW-jem, kar ga daje še dodatno v prednost.

Nekaj vode do odločilne dirke bo še preteklo, naj zmaga najboljši, kar pa smo v WTCC že vajeni.


Sorodne vsebine