Za terence

Aktualno

Fulda, nemški proizvajalec kakovostnih avtoplaščev, s ponosom oznanja, da so lansirali nov visokozmogljiv zimski avtoplašč, ki so ga posebej   razvili za težka vozila s pogonom na vsa štiri kolesa in moderna, večnamenska športna vozila…

Fulda, nemški proizvajalec kakovostnih avtoplaščev, s ponosom oznanja, da so lansirali nov visokozmogljiv zimski avtoplašč, ki so ga posebej  razvili za težka vozila s pogonom na vsa štiri kolesa in moderna, večnamenska športna vozila (SUV): novi Fulda Kristall 4×4. Fuldin zimski avtoplašč za vozila SUV prinaša tri bistvene prednosti: kratko zavorno pot na mokrih in s snežno brozgo prekritih cestah, varno vodenje vozila in nizko raven hrupa.

Vozila 4×4 imajo pozimi bistvene prednosti, saj so sile motorja porazdeljene na vsa štiri kolesa namesto samo na dva. “Tudi lastniki vozil s pogonom na vsa štiri kolesa pozimi potrebujejo zimske avtoplašče, če želijo biti na cesti varni”, je razložil Edwin Kuiper, vodja trženja za Evropo v Fuldi. “Pri zaviranju pogon na štiri kolesa namreč ne prinaša nobenih prednosti. Navadno imajo ravno težja vozila še več problemov pri zaviranju na spolzkih cestah pozimi kot standardna vozila. Dobri zimski avtoplašči so torej za varno ustavitev vozil 4×4 zelo pomembni. Novi zimski avtoplašč Fulda Kristall 4×4 je posebej namenjen modernim vozilom SUV, da lahko varno vozijo v vsakršnih zimskih razmerah.

Kratka zavorna pot na mokrih in s snežno brozgo pokritih cestah

Za novi avtoplašč Kristall 4×4 je značilna inovativna zimska zmes na osnovi silike, ki zagotavlja odličen stik s cestiščem, še zlasti pri zaviranju. Nova visokozmogljiva zmes ostane prožna tudi pri nižjih temperaturah, s čimer zagotavlja odličen stik s cestiščem, to pa pomeni krajšo zavorno pot na snegu in v snežni brozgi.

Varno vodenje

Zahvaljujoč varnemu, nadzorovanemu vodenju Kristall 4×4 nudi visoko stopnjo varnosti. Čvrsto središčno področje z neprekinjenimi rebri prenaša pomike krmilnega mehanizma neposredno in precizno do površine ceste. Čvrsti bloki na področju rame pa postopno prevzamejo prenos sil bočnega vodenja po izhodiščnem premiku krmila. Posebne valovite lamele omogočajo večjo stabilnost tekalne plasti in povečujejo vodljivost.

Nizka raven glasnosti teka

Kristall 4×4 je zelo tih avtoplašč, zaradi česar je vožnja bolj udobna. Njegov sodoben usmerjeni dezen se odlikuje po različno velikih blokih, ki so posamezno zamaknjeni eden glede na drugega. Zahvaljujoč konfiguraciji z zamaknjenimi bloki tekalne plasti bloki ne udarjajo ob cestišče sočasno. Frekvenčne konice so tako manjše in s tem tudi skupna emisija hrupa.

Razpoložljive dimenzije:

Novi avtoplašč Fulda Kristall 4×4 bo na voljo v naslednjih dimenzijah:

·         205/70R15 96T

·         245/70R16 107T

·         265/70R16 112T

·         235/65R17 108H XL

·         255/65R17 110T

·         265/65R17 112T

·         255/60R17 106H

·         235/60R18 107H XL

·         235/55R17 103H XL

·         255/55R18 109H XL

Nekaj o Fuldi

Fulda je eden vodilnih nemških proizvajalcev kakovostnih visokozmogljivih in zimskih  avtoplaščev za osebna vozila, 4 x 4, tovorna vozila in kmetijske stroje. Ustanovljena je bila leta 1900, danes pa je s svojimi 13 tovarnami za izdelavo avtoplaščev v Evropi del skupine Goodyear Dunlop. Fulda v Evropi proda več kot osem milijonov avtoplaščev in zaposluje okrog 1.600 delavcev. Če želite o Fuldi izvedeti več, obiščite spletno stran www.fulda.si.


Sorodne vsebine