Šuster zmagal, Robida še upa na naslov

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Dirkaški upokojenec Dagmar Šuster je zmagovalec prve dirke v Salzburgringu. Medtem, ko je križaril do svoje zmage se je za njim odvijal pravi triler med Zdenetom Robido, Martinom Jakubowicsem, Hannesom Jagarincem, Mirom Marinškom in Laszlom Hernardijem.  Zdene še…

Dirkaški upokojenec Dagmar Šuster je zmagovalec prve dirke v Salzburgringu. Medtem, ko je križaril do svoje zmage se je za njim odvijal pravi triler med Zdenetom Robido, Martinom Jakubowicsem, Hannesom Jagarincem, Mirom Marinškom in Laszlom Hernardijem.  Zdene še lahko obrne prvenstvo v svoj prid saj dirko pred koncem sezone zaostaja za Jakubowicsem vsega 32 točk.

Na štartu je odlično potegnil Madžar Laszlo Hernadi, ki se je takoj prebil na drugo mesto za Šusterjem. Odlično je kazalo tudi Jagarincu, vse dokler se ni zavrtel v spodnjem delu steze. Na istem mestu sta trčila še Jakubowics in Marinšek. Avstrijec se je zavrtel in skoraj ostal v pesku, medtem ko je Marinšek odtrgal prednji blatnik ter levo luč. Robida je težave Avstrijcev izkoristil in se podal na lov za Hernadijem.

V nadaljevanju je Robida prišel mimo Hernadija, katerega je stežka obšel tudi Jakubowics. V prehitevalnem manevru Jagarinca pa je Hernadi s prednjim levim delom avtomobila treščil v Avstrijčevega Seata in zaradi počene gume odstopil. Končni vrstni red divizije III. je bil Šuster, Robida, Jakubowics, Marinšek, Jagarinec, Grabner, Fabijan in Nagode. Po dirki je Martin potožil, da se je na štartu Robida zapeljal ostro proti njemu in je prišlo do dotika, medtem ko slednji že ima svojo različico incidenta.

V diviziji II. je ves čas vodil Aleš Bužga pred Markom Selanom. V ozadju sta se bila Špela Fabijan in Wolfgang Trinkl, ki nikakor ni uspel priti mimo hitre Novomeščanke. Kasneje po dirki je povedal, da ni hotel po nepotrebnem izsiljevati nesreče, saj oba vozita vsak v svoji diviziji, hkrati pa dodal: “Bil sem gentleman, dame imajo vedno prednost.” Luka Brate je zopet moral odstopiti zaradi težav z motorjem, v ekipi upajo, da ga bodo do jutri uspeli popraviti.

V diviziji I. je od štarta do cilja vodil Luka Kroprivšek pred Bravcem. Na tretjem mestu se je devet krogov držal Samo Čede vse do odstopa zaradi zrabljenega zgloba na polosovini. Na tretje mesto se je zato uvrstil Sebastjan Rupnik in na četrto novi obraz v avto športu Maj Virant, ki nadaljuje svoj moto: “Pametno po gasu, odločno po bremzi“.

Matematika je preprosta. Medtem, ko so vozniki v manjših dveh divizijah sproščeni in uživajo še v zadnjem letošnjem dirkaškem koncu tedna je pri voznikih divizije III. še kako vroče. Jakubowics je povedal, da kljub pretirano ostri vožnji Robide ne bo podal pritožbe, vendar je vse odvisno še od komisarjev, ki lahko še spremenijo trenutna dosežena mesta. V kolikor bo končni vrstni red prve dirke ostal nespremenjen potem potrebuje Robida ob odstopu Jakubowicsa najmanj tretje mesto za osvojitev prvenstva oziroma Jakubowics mora samo zaključit drugo dirko in naslov bo njegov.

Jutri ob osmi uri zjutraj je na sporedu Warm Up in druga dirka ob 13.30 uri

Več na avtoklub-lamko.si