Se že dogaja v Salzburgringu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Prvi neuradni treningi v soncu obsijanem avstrijskem dirkališču Salzburgring so že za nami. Izmed naših voznikov so na stezo zapeljali le vodilni štirje v diviziji III; Martin Jakubowics, Zdene Robida, Miro Marinšek in Hannes Jagarinec. Mednje se…

Prvi neuradni treningi v soncu obsijanem avstrijskem dirkališču Salzburgring so že za nami. Izmed naših voznikov so na stezo zapeljali le vodilni štirje v diviziji III; Martin Jakubowics, Zdene Robida, Miro Marinšek in Hannes Jagarinec. Mednje se je pomešal še Aleš Bužga z Renaultom Meganom divizije II. Čez celotni konec tedna je napovedano lepo vreme, jutri že ob osmi uri zgodaj pa prvi in edini uradni trening.

Prvi dan tega vikenda pa se že ni dobro začel za Hannesa Jagarinca, ki se je na enem izmed hitrih zavojev obrnil ter postavil svojega Seata v nasprotno smer, kamor je vanj priletel eden izmed številnih pokalnih Renault Cliov in mu razbil prednji del avtomobila. Kljub precejšni škodi pri JAGA Motorsportu niso obupali in že napovedali, da bo avtomobil pripravljen do jutrišnih kvalifikacij.

Z avtomobilom ostaja nezadovoljni Zdene Robida, ki si je po dolgem času obril brado, saj se mu kljub menjavi hladilnika VW Beetle še vedno pregreva. Malo več so po motorju in menjalniku vrtali še pri Marinškovi Alfi Romeo 156 GTA.

Dagmar Šušter pa je ostal skoraj brez avtomobila, saj so mu ga pri Duller Motorsportu skoraj prodali in mu tako preprečili nastop. Na koncu se je le izkazalo, da bo z BMW-jem M3 GT le nastopil. Tako poleg Nemca Bjorna s Fordom Focusom WTCC ostaja glavni favorit za nedeljsko dirko državnega prvenstva SPTA

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine