O prihodnosti

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Še nekaj uric nas loči do zadnje dirke letošnje sezone, ki je bila zagotovo prelomna za krožno-hitrostne dirke pri nas. Pod imenom SPTA (Slovensko prvenstvo turnih avtomobilov) je avto klub Lamko organiziral prvenstvo z desetimi…

Še nekaj uric nas loči do zadnje dirke letošnje sezone, ki je bila zagotovo prelomna za krožno-hitrostne dirke pri nas. Pod imenom SPTA (Slovensko prvenstvo turnih avtomobilov) je avto klub Lamko organiziral prvenstvo z desetimi dirkami. Na niti eni dirki ni bilo mogoče v naprej napovedati zmagovalca in odločitev o prvaku bo padla šele v današnji zadnji dirki. Ali Jakubowics ali Robida, prvenstvo je zaživelo!

Na jutranjem ogrevanju so naši vozniki sicer bolj zaspano postopali po boksih in spremljali dirko formule ena, kot pa se vozili po stezi. Luka Brate je končno popravil svojega Peugeota 306 in kljub štartu iz zadnjega mesta optimistično upa na uvrstitev med prve tri v diviziji II. »Upam, da bom imel dovolj časa, da bom prišel do Trinkla ter da letos vsaj eno dirko zaključim tako kot se spodobi,« je modroval v hladnem in oblačnem jutru na Salzburgringu.

Številni ostali slovenski vozniki pa se potikajo po boksih in si ogledujejo pokalne Mini Coperje S ter Renault Clie, ki letos tu vozijo oziroma so vozili še svojo zadnjo dirko pred opustitvijo pokalov. Medtem, ko imajo pokalni Miniji ceno nad 20.000 evrov se gibljejo cene Cliov med 10.000 in 20.000 evrov.

Svoj voznik park prodaja tudi JAGA Motorsport. Najverjetneje letošnjo zmagovalno Hondo Civic Type R cenijo na 22.000 evrov, medtem ko Seata Leona Supercopa na 25.000 evrov. Če se bo na današnji dirki triler nadaljeval bo mogoče cena še padla, saj sta oba avtomobila že na včerajšni dirki utrpela precej bojnih poškodb. Tretji Avstrijec v našem prvenstvu, Wolfgang Trinkl tudi prodaja svojega Citroena Saxoja za 7.000 evrov.

Kupčije se bodo mogoče že danes sklepale in zagotovo lahko zatrdimo, da bo prihodnje leto prvenstvo SPTA še močnejše, z več avtomobili in s še večjo dozo adrenalina. Na vrata organizatorja prvenstva pa že trkajo novi obrazi, ki bi se želeli preizkusiti v pravem dirkanju.

Več na avtoklub-lamko.si