Množična proizvodnja

Aktualno

Na televizijskih zaslonih lahko te dni spremljamo zanimiv reklamni spot Forda S-MAXa z dobrim zvočnim ozadjem in lepimi posnetki. Najverjetneje to ni edini razlog, da gre dobro v promet, vsekakor pa je dejstvo, da bo…

Na televizijskih zaslonih lahko te dni spremljamo zanimiv reklamni spot Forda S-MAXa z dobrim zvočnim ozadjem in lepimi posnetki. Najverjetneje to ni edini razlog, da gre dobro v promet, vsekakor pa je dejstvo, da bo avtomobil v svojem razredu pustil svoj pečat.

V tovarni Genk, kjer izdelujejo S-MAXa in Galaxya so do sedaj izdelali že več kot 50.000 novih vozil. Proizvodna linija v tovarni pa je bila pred kratkim prenovljena, tako da lahko poleg omenjenih modelov hkrati poteka še proizvodnja Mondea.

Prodaja dveh velikih Fordovih avtomobilov poteka v 29 različnih državah. Glavni trgi pa so: Nemčija, Velika Britanija, Španija in Italija. Ker je zanimanje večje za model S-MAX, so slednjih proizvedli že več kot 35.000, medtem ko Galaxyev le 15.000. Ford sicer načrtuje do konca leta 2006 proizvesti vse skupaj Mondeov, S-Maxov ter Galaxyev kar 235.000, kar je 56.000 več kot lansko leto.