Le iz peska

Aktualno, Zanimivosti

Pri Smartu so se odločili za predstavitev svojega najmanjšega modela na poseben način. Sicer to še ni prava velika uradna predstavitev, a vseeno jasno razkazuje svoje nove obline novi Fortwo. Iz peska ga je izdelal…

Pri Smartu so se odločili za predstavitev svojega najmanjšega modela na poseben način. Sicer to še ni prava velika uradna predstavitev, a vseeno jasno razkazuje svoje nove obline novi Fortwo. Iz peska ga je izdelal Rus Pavel Zasanyok, ki je sicer svetovni prvak v oblikovanju iz peska.

Nemci so mu zaupali prav posebno nalogo, saj je imel prvi priložnost natančno analizirati oblike novega modela. Prostor za izdelavo skulpture so posodili ob zaključku nemškega prvenstva v odbojki na mivki, kjer je bilo na voljo slednje več kot dovolj. Sicer, pravcato pravo predstavitev avtomobilčka Fortwo lahko pričakujemo že to jesen, kjer bodo razvidni tudi novi barvni odtenki modela, motorna paleta ter notranjost. Na ceste pa naj bi zapeljal že v začetku prihodnjega leta.

Vsekakor pa je potrebno pohvaliti še iz naše strani Pavla Zasonyoka, ki se je res odlično potrudil in do potankosti izdelal avtomobil v naravni velikost. Bravo!