Sedaj varnejši

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na pobudo avto kluba Lamko se je na dolenjskem dirkališču Mobikrog pri Cerkljah ob Krki uredila nova velika ter varna izletna površina ob koncu najdaljše ravnine, kjer so hitrosti dirkalnikov najvišje in pogosto prihaja do…

Na pobudo avto kluba Lamko se je na dolenjskem dirkališču Mobikrog pri Cerkljah ob Krki uredila nova velika ter varna izletna površina ob koncu najdaljše ravnine, kjer so hitrosti dirkalnikov najvišje in pogosto prihaja do napak pri zaviranju ter posledično izletov v ogrado. Po novem je sedaj na voljo dovolj prostora, da se lahko vsaka krizna situacija med priganjanjem avtomobila še reši pred trdim poljubom z odbojno ograjo.

Izvajalec je bilo podjetje EBV d.o.o. iz Ljubljane oziroma bolje znan je lastnik podjetja Zdenko Robida, ki sicer tekmuje v državnem prvenstvu SPTA z rumenim VW Beetlom. V nevarnem zavoju je pred leti bil tudi že sam eden izmed mnogih, ki je svojega jeklenega konjička pošteno prislonil na ogrado.

Ker je bilo potrebno novo nastalo izletno površino zravnati se je material prepeljal iz “slavoloka zmage” pod katerim je speljana proga. Nanj se je pogumno povzpel Zdenko Robida, ki ob zaključku podviga ni skrival svojega navdušenja nad svojim uspehom. Adrenalinski podvig pa je skromno komentiral:“Normalno sem se počutil, saj sem tega navajen.” Slavok je namreč preostanek letalskega hangerja in se zelo strmo dviga nad stezo.

V nesrečnem ovinku pa se je lansko leto žal tudi smrtno ponesrečil nekdanji motociklistični šampion Lovro Mrvar s svojim Suzukijem na enem izmed neuradnih treningov. Le upamo lahko, da se takšen primer ne bo več ponovil.

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine