Zrelo obdobje

Aktualno, Novosti

Prišel je čas, ko je moral tudi bavarski X3 odrastiti. Pri BMW-ju so se prenove lotili temeljito in poleg spremenjene karoserije so dodelali tudi notranjost, za nameček pa še popestrili motorno ponudbo, ki obsega tri…

Prišel je čas, ko je moral tudi bavarski X3 odrastiti. Pri BMW-ju so se prenove lotili temeljito in poleg spremenjene karoserije so dodelali tudi notranjost, za nameček pa še popestrili motorno ponudbo, ki obsega tri bencinske tri dizelske pogonske agregate.

Kljub temu, da so linije še vedno mišičasto BMW-jeve je prenovljeni mali terenec postal elegantnejši ter predvsem zrelejši na pogled. Zadnji žarometi so po novem že opremljeni z LED diodami. Vse motorne variante X3 bodo posejane na sedemnajst palčna lahka lita platišča z izjemo najmočnejše z motorjem 3,0sd, ki bo premogla osemnajst palčna platišča. V notranjosti se najprej opazi novi trikraki volan ter večja odlagališča v vratih. Pri BMW-ju še poudarjajo, da so uporabili nove in boljše materiale.

Kot je že bilo omenjeno v uvodu, bo novi X3 na voljo s tremi bencinskimi ter tremi dizelskimi motorji. Bencinsko paleto sestavljajo: 2,0i, 2,5si in največji 3,0si motor (200kW/272KM). V prodajo bodo vsekakor šli bolje dizelski motorji, ki bodo slednji; 2,0d, 3,0d in luksuzni 3,0sd, ki zmore iz sebe iztisniti 210 kilovatov oziroma 286 konjskih moči. Vsi motorji razen slednjega bodo opremljeni z ročnim šeststopenjskim menjalnikom. Z najmočnejšim dizlom pa se boste naokoli vozili v šesprestavni avtomatiki.

X3 se med bogato serijsko opremo lahko pohvali z dinamično kontrolo stabilnosti DSC+ in posebnim stikalom DTC (dynamic traction control), ki poskrbi, da se odvečna elektronika izklopi in takrat X3 postane pravi drifterski dirkalnik…


Sorodne vsebine