Prvi dirki in prvo-aprilska šala

Avtomobilizem, Šport

Na račun bralcev smo se včeraj malo pošalili in objavili, da bo prva dirka sezone WTCC odpadla. Temu ni bilo tako in so se danes ob tretji uri podali dirkači na zanimivi dve dirki. V…

Na račun bralcev smo se včeraj malo pošalili in objavili, da bo prva dirka sezone WTCC odpadla. Temu ni bilo tako in so se danes ob tretji uri podali dirkači na zanimivi dve dirki. V prvi je slavil svetovni prvak z BMW-jem Britanec Andy Priaulx ter v drugi dirki mladi Brazilec Augusto Farfus z Alfo Romeo.

Na kvalifikacijah je slavil Andy Priaulx s časom 2.00,254. Dobro desetinko slabše se je na drugo mesto uvrstil novi Seatov voznik Yvan Muller. Tretje mesto je osvojil prvi Alfin voznik Augusto Farfus. Sledila sta BMW-jeva voznika Dirk Muller in Alessando Zanardi. Prvo šesterico je zaključil James Thompson s Seat Leonom. Prvi Chevrolet je bil na kvalifikacijah šele s šestnajstim najboljšim časom Robert Huff.

Prva dirka

Andy je svoje delo opravil po pričakovanjih. Vodil je od starta do cilja. Novinec pri N.Technology (Alfa Romeo) Tavano je nasadil Augusta Farfusa in tako obema pokvaril prvo dirko pred domačim občinstvom. Zasebniki so poskrbeli za svojevrsten spektakel, po ljubečem srečanju med Colciagom in Biassom, je slednjemu avtomobil zagorel ter napovedal prihod varnostnega avtomobila. V zadnjem krogu je Dirk Muller (BMW Team Germany) izgubil tretje mesto proti mlademu Jamesu Thompsonu s Seat Leonom. Najboljši izmed Chevrolejevih vrst je bil Alain Menu na desetem mestu.

Druga dirka

Druga dirka se je tradicionalno začela z obratnim vrstnim redom prvih osmih dirkačev. S prvega štartnega mesta do cilja je pripeljal Augusto Farfus. Za njim pa se je odvijal pravi boj. BMW-ji so se izločevali sami. Seatom so pomagali Chevroleti. Andy Priaulx in Dirk Muller sta družno zletela v zaščitno ogrado. Zanardi, ki je dirko pričel s drugega mesta se je atraktivno prepiral s Seatovim voznikom Tertingom za drugo mesto. Po božanju Farfusove Alfe so Zanardijemu BMW-ju počili nosilci prve desne gume. Zanj je bilo dirke konec. Iz devetega mesta se je v ospredje prebijal zasebnik z dve leti staro Alfo Romeo 156 Balzan, ki je dirko končal na odličnem skupnem četrtem mestu. Na drugem mestu je ponovno končal dirko debitant v karavani Yvan Muller (Seat). Tretje mestu pa si je po tveganih manevrih privozil Chevroletov voznik Alain Menu in tako presenetil ter nagradil svojo ekipo za trdo delo.

Točkovanje

– Vozniki

1 Yvan MULLER (FRA) 16
2 Augusto FARFUS (BRA) 11
3 Andy PRIAULX (GBR) 10
4 Gabriele TARQUINI (ITA) 7
5 James THOMPSON (GBR) 6
5 Alain MENU (SUI) 6

– Ekipe

1 SEAT 26
2 Alfa Romeo 22
3 BMW 18
4 Chevrolet 12

Naslednji dirki sta zadnji vikend v mesecu aprilu v Franciji na dirkališču Magny Cours.