Nova številka Avtomanije

Aktualno

V novi številki Avtomanije, po mnenju konkurence "skupaj sklamfanih trikotnikov", preberite. »[Slovenska premiera] Mazda MX-5 Že čez nekaj dni bo najnovejši Mazdin dvosed uradno zapeljal na naše ceste, kjer ga v letošnjem letu čaka približno…

V novi številki Avtomanije, po mnenju konkurence “skupaj sklamfanih trikotnikov”, preberite.

»[Slovenska premiera] Mazda MX-5
Že čez nekaj dni bo najnovejši Mazdin dvosed uradno zapeljal na naše ceste, kjer ga v letošnjem letu čaka približno petnajst kupcev.

»[Slovenska premiera] Seat Ibiza in Cordoba
Ibiza in Cordoba, najuspešnejši španski otoško-mestni duet, je doživel prenovo.

»[Razkrivamo] Mercedes MLK
Novinec, ki bo v Mercedesovi modelni paleti sodil v razred pod velikim ML-om.

»[Opel Meriva] OPC
Oznaka OPC velja za vse bolj znano ime v svetu avtomobilizma. Še bolje jo poznajo navdušenci hitrih serijskih avtomobilov. Odslej je članica te družine tudi »ljudska« Meriva.

»[kratki test] Mazda 3 Sport 1.6i Plusline
Mazda 3 je vedno veljala za avto z dinamičnim karakterjem. Za piko na i pri njenem obnašanju poskrbi paket opreme Plusline.

»[test] Škoda Octavia RS 2.0 TFSI
Malo je avtomobilov, ki pod eno streho združujejo praktično dva povsem različna značaja. Octavia RS v drugi generaciji še vedno velja za prostorno družinsko limuzino, s pritiskom na plin pa dobimo prav brutalno športnico.

»[Novosti] Triumph Scrambler
Replika neke slavne preteklosti iz nove klasične kolekcije britanskega Triumpha. Ikona sredine prejšnjega stoletja je postavljena v sodoben svet, ki patinastih reči ne razume najbolje. Upam, da bo s Scramblerjem drugače.

»[F1]  Tehnika: varnostna celica
Današnji dirkači se ob pogledu na 20, 30 ali več let star dirkalnik, najbrž zgrozijo. To so bile krste na štirih kolesih, čeprav so že takrat drveli s 300 in več kilometri na uro. Varnost je bila slaba, smrtnih žrtev posledično veliko. Danes lahko dirkač preživi nesrečo, pri kateri so sile podobne kot pri padcu z 200 metrov visoke stolpnice

»[F1] Velika nagrada Avstralije
Za nami je še ena izjemno zanimiva dirka. Tudi Američani se je najbrž ne bi sramovali. Kar štirikrat je moral posredovati varnostni avto, veliko nesreč, še več prehitevanj, na koncu pa zmaga Fernanda Alonsa. Dokončna potrditev, da je formula ena spet zanimiva.

»[F1] Intervju: Michael Schumacher
Gotovo veste, da je osvojil sedem naslovov svetovnega prvaka. Tudi to, da je povozil vse pomembnejše rekorde v formuli ena. Najbrž pa ne veste, kdo mu kupuje nogavice. Spoznajte Michaela Schumacherja še z druge plati.

»[wtcc] Monza
Za vse, ki jim formula 1 ni dovolj, se je minuli vikend začela tudi nova sezona World Touring Car Championship, enega najbolj zanimivih prvenstev cestnih avtomobilov.

»[MotoGP]  Ko zrušiš svetovnega prvaka
V Jerezu so bila pričakovanja pred prvo dirko sezone velika. Spopad tropa uspehov lačnih dirkačev in svetovnega prvaka Valentina Rossija smo težko pričakovali vsi.  “Doktor” je povrhu štartal z zadnjega mesta v tretji štartni vrsti, kar je bil porok za razburljive prve kroge…

»[GHD] Pred GHD Lučine
Teden dni po voznikih rallyja bodo novo sezono odprli še dirkači v gorsko-hitrostnem državnem prvenstvu. Prva dirka bo znova potekala v Lučinah, kjer bomo lahko videli nekoliko spremenjene razrede državnega prvenstva in nekatere nove atraktivne dirkalnike. Glavni favoriti prvenstva so Igor Dekleva, Enes Draganovič in Samo Valant, še enkrat več pa bo med letom veliko odvisno od vremenskih pogojev.

»[Rally] Rally Lavantall
»Rally je bil ekstremno težak. Imeli smo veliko vzponov in padcev ter bili na robu živčnega zloma,« je nasmejan in zadovoljen po zaključku rallyja Lavanttal govoril Tomaž Kaučič, ki je v slovenskem prvenstvu s sovoznikom Petrom Zorenčem vodil od prve do zadnje HP. Odlične predstave slovenskih dirkačev, ki so se letos uspešneje kosali tudi z domačini, so na najboljši možni način odprle težko pričakovano sezono državnega rally prvenstva.

»[tehnika] Nokia 7370
Lepi avtomobili, lepe obleke, lepa dekleta in večer je popoln. Tako je bilo v starih časih, dandanes pa manjka še en faktor – lep telefon. Le-ta je postal pomemben modni dodatek, ki mu nekateri kot dodatku ne posvečajo prav nobene pozornosti. Spet drugi pa v telefonu vidijo pomemben modni detajl, ki se v popolnosti sklada s celotnim videzom.

Ne zaradi “trikotnikov s klafmo” in ker so nekateri že izgubili stavo, pač pa zato ker smo drugačni, ker smo najhitrejši, ker smo najboljši, ker smo del naših bralcev in ker smo nesramno poceni!


Sorodne vsebine