Tujci pri nas

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Nadvse obetavno novo oziroma prevetreno slovensko krožno prvenstvo z novim imenom SPTA (Slovensko prvenstvo turnih avtomobilov) pod organizacijo avtokluba Lamko že žanje uspehe. Prvi tujci se že prijavljajo v prvenstvo. Avtoklub Lamko nudi v najem…

Nadvse obetavno novo oziroma prevetreno slovensko krožno prvenstvo z novim imenom SPTA (Slovensko prvenstvo turnih avtomobilov) pod organizacijo avtokluba Lamko že žanje uspehe. Prvi tujci se že prijavljajo v prvenstvo. Avtoklub Lamko nudi v najem tudi dirkalne avtomobile Fiat Seicento in Peugeota 206 SNP.

Pred nekaj dnevi se je v državno prvenstvo Slovenije v krožno-hitrostnih dirkah prijavil prvi tujec, ki prihaja iz Madžarske. Laszlo Hernadi bo vozil v diviziji III. oziroma skupini N (do 3.200cm3) z atraktivnim avtomobilom BMW-jem M3. Hernadi bo vozil za moštvo Fonix Motorsport. V prvenstvo pa naj bi se v kratkem prijavili tudi vozniki iz sosednje Avstrije in Hrvaške.

Vsi zainterisiranci brez avtomobila a z dovolj denarja pa lahko preprosto vstopite v prvenstvo z najetim dirkalnikom Peugeotom 206 SNP ali Fiatom Seicentom divizije I. Seveda potrebujete najprej dirkaško licenco.

V diviziji I., kamor spadajo Seicenti je razpisana tudi privlačna nagrada. Zmagovalec divizije bo ob zaključku prvenstva dobil scooter znamke Aprilia. Ajde, gremo dirkat!

Več na avtoklub-lamko.si